Pedalboard bevestigingsaccessoires van effectpedalen

Als gitarist of bassist wil je natuurlijk wel, dat je effectpedalen veilig bevestigd zijn op je pedalboard. Bepaalde pedalboard accessoires zijn dan met zekerheid een must! De juiste bevestigingsaccessoires zorgen ervoor dat je effectpedalen stevig op hun plek blijven tijdens optredens en repetities of transport.

In dit artikel bespreken we de beste pedalboard accessoires om je effectpedalen veilig te bevestigen. Van klittenband tot kabelclips, en ieder van ons heeft daar bij wel zijn eigen favoriete manier.

1. Waarom zijn deze pedalboard accessoires belangrijk?

Pedalboard bevestigingsaccessoires zijn belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat je effectpedalen veilig en stevig op hun plek blijven zitten tijdens optredens en repetities. Ze helpen je om je pedalboard georganiseerd en professioneel te houden. Met de juiste bevestigingsaccessoires hoef je je dan in ieder geval geen zorgen te maken, dat je pedalen verschuiven of vallen terwijl je aan het spelen bent.

Pedalboard bevestigingsaccessoires

Het goed vastzitten van je effectpedalen is belangrijk, je wilt je tenslotte bezighouden met het maken van muziek en geen zorgen hoeven maken dat ze op de plaats blijven zitten.

2. Kabelbevestigingen en kabelmanagement

Niet alleen je effectpedalen wil je op de plaats houden, maar ook de kabels en daisy chains, de voedingskabels voor je effectpedalen, wil je niet in de weg hebben zitten. Dus ook het kabelmanagement is een belangrijk onderdeel, kabelbevestigingen zijn derhalve nodig voor je pedalboard setup. Deze zorgen ervoor dat je kabels netjes en georganiseerd blijven, waardoor je minder kans hebt op knopen en klitten.

Met kabelbevestigingen kun je je kabels veilig vastzetten aan je pedalboard, zodat ze niet losraken tijdens het spelen. Dit is vooral handig als je veel optreedt of je pedalboard regelmatig vervoert. Er zijn verschillende soorten kabelbevestigingen beschikbaar, zoals klittenbandriemen, kabelclips en kabelbinders.

2.1 Kabelbinders

Kabelbinders zijn handig om je kabels georganiseerd te houden op je pedalboard. Ze zorgen ervoor dat je kabels stevig vastzitten en niet in de knoop raken tijdens het spelen. Je kunt de kabelbinders eenvoudig om je kabels wikkelen en strak aantrekken. Dit zorgt voor een opgeruimde en overzichtelijke uitstraling van je pedalboard.

Kabelbinders zijn een betaalbare en effectieve oplossing om je pedalboard professioneel en netjes te houden.

2.2 Klittenband kabelbinders

Klittenband kabelbinders zijn een andere handige en betrouwbare manier om je kabels georganiseerd te houden op je pedalboard. Ook deze zorgen ervoor dat je kabels stevig vastzitten en niet in de knoop raken tijdens het spelen. Je kunt de klittenband kabelbinders eenvoudig om je kabels wikkelen en strak aantrekken. Dit zorgt voor een opgeruimde en overzichtelijke uitstraling van je pedalboard.

Met klittenband kabelbinders zijn iets duurder dan de “gewone” kabelbinders, maar ze zijn wel herbruikbaar. Dan nog zijn het een betaalbare en effectieve oplossing om je pedalboard professioneel en netjes te houden.

2.3 Kabelclips en plakzadels

Er zijn verschillende opties om je kabelbundels op de plek te houden, zoals kabelclips en plakzadels. Deze zijn handig om je kabels op hun plek te houden en te voorkomen dat ze overal naartoe slingeren. Je kunt ze eenvoudig aan je pedalboard bevestigen en je kabels erin vastklemmen. Kabelbinders zijn ideaal om je kabels bij elkaar te houden en te voorkomen dat ze in de knoop raken. Je kunt ze strak om je kabels wikkelen en ze vervolgens aan je pedalboard vastmaken.

Met deze management accessoires kun je je pedalboard georganiseerd en overzichtelijk houden en zorgen dat het geen spaghetti wordt. Je wilt je geen zorgen hoeven maken, dat je kabels in de weg zitten of dat je per ongeluk op een kabel stapt tijdens het spelen. Een opgeruimd pedalboard is wel zo fijn!

3. Bevestigen effectpedalen

Klittenband is een van de meest gebruikte bevestigingsaccessoires voor effectpedalen op een pedalboard. Het is een eenvoudige en effectieve manier om je pedalen stevig op hun plek te houden. Het klittenband bestaat uit twee delen: een haakgedeelte en een lusband. Je plakt het haakgedeelte op je pedalboard en het lusband op de onderkant van je effectpedalen.

Door het klittenband aan elkaar te bevestigen, blijven je pedalen stevig op hun plek, zelfs als je het pedalboard kantelt of vervoert. Klittenband is ook handig omdat je de positie van je pedalen gemakkelijk kunt aanpassen en veranderen. Het is een veelzijdige en betrouwbare optie voor het bevestigen van je effectpedalen op je pedalboard.

Een andere manier om je effectpedalen te zetten is met montagebeugels. Dit is ook een handige accessoire om je effectpedalen stevig op je pedalboard te bevestigen. Ze zorgen voor een veilige en stabiele bevestiging, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat je pedalen verschuiven tijdens het spelen.

3.1 Klittenband strips

Klittenband strips zijn een populaire keuze als het gaat om het bevestigen van effectpedalen op een pedalboard. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden een sterke en veilige bevestiging. Ze bestaan uit een haak- en lusband. Je plakt het haakgedeelte op je pedalboard en het lusband op de onderkant van je effectpedalen. Door ze aan elkaar te bevestigen, blijven je pedalen stevig op hun plek zitten, zelfs tijdens het spelen.

Pedalboard accessoires tape
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 5 mei 2024 – 12:57

Innox PBO 10 klittenband strip 3m
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 5 mei 2024 – 13:01

Klittenband strips zijn handig omdat ze je de flexibiliteit geven om de positie van je pedalen aan te passen en te veranderen wanneer dat nodig is. Je kunt ze eenvoudig losmaken en opnieuw bevestigen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je pedalen verschuiven. Dit maakt het ook gemakkelijker om je pedalboard opnieuw in te delen als je nieuwe effectpedalen wilt toevoegen of van effect wilt wisselen.

Een ander voordeel van is dat ze niet permanent zijn. Als je ooit besluit om je pedalboard opnieuw in te richten of je pedalen ergens anders voor wilt gebruiken, kun je ze eenvoudig verwijderen zonder dat er lijmresten achterblijven.

3.2 Montagebeugels

Met montagebeugels kun je je effectpedalen direct aan je pedalboard schroeven, waardoor ze stevig op hun plek blijven. Dit is vooral handig als je een veeleisende speelstijl hebt en veel beweegt tijdens het optreden. Je kunt erop vertrouwen dat je pedalen niet losraken of vallen, zelfs niet als je het pedalboard kantelt of vervoert.

Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 5 mei 2024 – 13:13

Ook handig te gebruiken voor als je een houten zelfgemaakte pedalboard hebt. Je schroeft deze makkelijker in het hout als dat je een aluminium pedalboard hebt. Hoewel dat ook geen probleem hoeft te zijn als je een boor en eventueel een tapje van M4 of zo hebt.

Montagebeugels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat je ze kunt aanpassen aan de grootte en vorm van je effectpedalen. Ze zijn duurzaam en stevig, waardoor ze lang meegaan en je pedalen veilig blijven bevestigen.

4. Pedal risers

Pedal risers zijn handige accessoires die je kunnen helpen om je effectpedalen op verschillende hoogtes te plaatsen op je pedalboard. Hierdoor kun je gemakkelijk toegang krijgen tot de knoppen en schakelaars van je pedalen, zonder dat je per ongeluk andere pedalen raakt.

Pedalboard accessoire pedalriser

Met pedal risers kun je je pedalen ook beter zien tijdens het spelen, vooral als je pedalboard vol is en er weinig ruimte tussen de pedalen is. Dit kan handig zijn als je snel wilt schakelen tussen verschillende effecten tijdens een optreden.

Pedal risers zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, zodat je ze kunt aanpassen aan de grootte van je pedalen en je speelstijl. Ze zijn meestal gemaakt van stevig materiaal, zoals metaal of kunststof, waardoor ze duurzaam en stabiel zijn.

Met pedal risers kun je je pedalboard georganiseerd en overzichtelijk houden. Je kunt je pedalen op een handige manier plaatsen, zodat je snel en gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende effecten.

*Deze pagina bevat affiliate link(s)

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
bol.com
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 5 mei 2024 – 13:44

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 5 mei 2024 – 13:37

Nunzio

Mijn naam is Nunzio Napolitano en dit is mijn website waar ik op blog. Ik speel ondertussen al meer dan 35 jaar gitaar en heb in mijn jonge jaren altijd in een band of meerdere bandjes gespeeld. Zo heb ik op menigeen podium gestaan, en ken de klappen van de zweep wel zo’n beetje. Ik hoop wat van die ervaring en kennis op deze website over te kunnen brengen, en heb daarom gekozen om via blogs en reviews het een en ander op deze website met jullie te delen. Mocht je me ergens mee willen corrigeren, of suggesties hebben, mag je altijd reageren op het bericht of mij een bericht sturen via de contactpagina!

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *