Ontdek de veelzijdigheid van de Fender Highway series

De nieuwe akoestische range van Fender, de Highway series, combineert het beste van een akoestische gitaar met de voordelen van een elektrische gitaar. Dit is het laatste nieuws uit de gitaarwereld, en Fender komt met een elektrische/akoestische hybride gitaar op de proppen. Een zeer interessante gitaar voor zowel thuis als op het podium.

De Fender Highway One Stratocaster en Telecaster

Mij viel allereerst de naam Fender Highway op, de naam van de populaire Fender Stratocaster en Telecaster Highway One, die in 2002 voor het eerst uitkwam en waar ik enkele jaren geleden nog naar op zoek was. Deze Highway One’s werden tot 2010 gemaakt. Daarna werden ze vervangen voor de American Special series en daarna de American Performer series.

De Fender Highway One was een betaalbaar alternatief voor de duurdere Amerikaanse Fender Standard series en American Standard series. Deze Highway One bleek beter te zijn als de Fender Standard series, maar ook weer niet zo goed als de American Standards maar gewoon een erg goede gitaar. De Highway one is nog steeds zeer geliefd en is de favoriet van vele Fender gitaristen.

Misschien wordt deze hybride Fender Highway series ook wel een toppertje, wie weet…

Ontdek de akoestische gitaar in de Fender Highway series

De gitaar is gemaakt voor iemand die veel live speelt of op een repetitie akoestische gitaren gebruikt. De gitaar is vrij licht hetgeen erg fijn is als je veel met een akoestische gitaar live of op een repetitie moet spelen. Aan de hals merk je nog niet eens dat je op een akoestische gitaar speelt, want de hals lijkt erg op die van een elektrische gitaar. En dat maakt het voor velen wel makkelijker, want een elektrische gitaar hals is traditioneel makkelijker te bespelen dan een akoestische gitaar. Mede ook de headstock laat je denken dat je op een elektrische gitaar van Fender speelt.

De Fender Highway series bestaat uit 2 versies, een Dreadnought versie en een Parlor versie. Het verschil zit hem vooral in de body van deze 2 gitaren, deze zijn verschillend van elkaar hoewel de grootte hetzelfde is. Zowel de Dreadnought als de Parlor versie zijn verkrijgbaar in 2 kleuren: Mahogany en Natural.

Pick-up

De pick-up is van Fishman, welke een uitzonderlijk goede pick-up is. Veelal vind je in akoestische gitaren piëzo elementen, welke vaker onder de brugzadel worden geplaatst wat ik niet prettig vind klinken. Vaak gebruikte ik deze op een liveoptreden dan ook niet, en deed het geluid liever met een microfoon door versterken. Bij deze gitaar is dat opgelost met een Fishman pick-up, welke speciaal ontwikkeld is voor deze gitaar. Het element zit bij het klankgat, daar waar de snaar het meest vibreert. Hierdoor ontstaat een vollere en dynamischere klank.

De pick-up wordt gevoed door een 9V batterij, die je op de achterkant van de gitaar kunt vervangen. Let dus op dat je altijd een reservebatterij bij je hebt.

Contourregeling

Met de contourregeling kun je kiezen voor een mooie volle klank, maar ook kun je kiezen om de bassen eruit te draaien en de midrange naar boven halen. In ieder geval is er met de draaiknop een mix te maken naar ieders smaak.

Sounds

Hoewel deze gitaar akoestisch natuurlijk ook puur akoestisch te bespelen is, is het natuurlijk niet te vergelijken met een echte akoestische gitaar die qua body wat dikker is. De dikte bepaald de sound voor een pure akoestische gitaar. Maar deze Highway series klinkt naar behoren voor wanneer je hem thuis bespeelt of om te oefenen, maar live of is dit een ander verhaal, daar zul je hem altijd moeten versterken waarbij deze gitaar dan ook op zijn best is. Maar natuurlijk kun je ook voor thuis ook een akoestische gitaarversterker gebruiken.

Feedback

Door de plaatsing van de Fishman pick-up heb je weinig tot geen feedback. Dit maakt het wel fijn als je een reeks monitoren voor je hebt staan wat vaker tot feedback problemen zorgt. Bij andere akoestische gitaren kun je daar wel eens last van hebben, bij deze Fender Highway series heb je daar geen last van.

Gigbag

Wanneer je de gitaar aanschaft, krijg je er een stevige gig bag bij, die ook aan de binnenzijde buitengewoon stevig is en je gitaar goed beschermt. Deze gig bag is echt iets voor de gitarist die veel onderweg is voor een optreden of een repetitie.

Specificaties

Hieronder de belangrijkste eigenschapen op een rijtje:

SpecsDreadnought versieParlor versie
Elektrisch-akoestischJaJa
Body typeDreadnoughtParlor
ElementFishman single coilFishman single coil
Houtsoort top (2 kleuren verkrijgbaar)Mahonie of sparrenMahonie of sparren
Houtsoort toetsPalissanderPalissander
KlankRijk en diepRijk en strak
Fender Highway serie

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:08

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:08

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:08

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:08

Nunzio

Mijn naam is Nunzio Napolitano en dit is mijn website waar ik op blog. Ik speel ondertussen al meer dan 35 jaar gitaar en heb in mijn jonge jaren altijd in een band of meerdere bandjes gespeeld. Zo heb ik op menigeen podium gestaan, en ken de klappen van de zweep wel zo’n beetje. Ik hoop wat van die ervaring en kennis op deze website over te kunnen brengen, en heb daarom gekozen om via blogs en reviews het een en ander op deze website met jullie te delen. Mocht je me ergens mee willen corrigeren, of suggesties hebben, mag je altijd reageren op het bericht of mij een bericht sturen via de contactpagina!

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *