Nux Mighty Plug Pro: De ultieme alles-in-één oplossing voor gitaristen

De Nux Mighty Plug Pro is misschien wel de ultieme oplossing voor gitaristen die willen oefenen zonder een gitaarversterker te hoeven gebruiken. Met dit handige apparaatje kun je namelijk je gitaar direct aansluiten op je koptelefoon of speakers, en genieten van een prima geluidskwaliteit.

In dit blog wil ik dieper ingaan op dit spectaculaire apparaatje, die ik ook al kort in mijn blog de beste hoofdtelefoonversterkers heb genoemd. We bespreken de verschillende functies en voordelen. We bespreken de software, firmware en updates van de Mighty Plug Pro. Lees verder om alles te weten te komen over deze zeer bruikbare gadget!

1. Wat is de Nux Mighty Plug Pro?

Nux Mighty plug pro in doos

De Nux Mighty Plug Pro is een handig apparaatje waarmee je je gitaar direct kunt aansluiten op je koptelefoon of speakers. Het biedt een prima geluidskwaliteit, waardoor je kunt genieten van een geweldige speelervaring zonder een gitaarversterker te hoeven gebruiken. Behalve je hoofdtelefoon kun je het apparaatje ook gebruiken als interface tussen je speaker set (van je PC bijvoorbeeld) en je gitaar. Hierdoor hoef je dus geen aparte audio interface aan te schaffen, en kun je dus ook makkelijk opnames maken naar bijvoorbeeld Reaper, garageband of een andere DAW tool.

Er zijn ondertussen al aardig wat hoofdtelefoon gitaarversterkers uitgekomen, en ik heb het in mijn blog Beste hoofdtelefoon gitaarversterkers al kort benoemd, maar dit apparaatje heeft zoveel mogelijkheden meer. Ik vind hem, op dit moment, een van de beste hoofdtelefoonversterkers. Ik kan me er in ieder geval uren mee amuseren.

Het apparaatje blinkt uit in vele mogelijkheden, ik noem er hieronder maar even in kort een paar op:

  • Via de “Mighty editor” software kun je kiezen uit vele verschillende amps, cabinets en effecten
  • De effecten kunnen verplaatsen en opslaan in maar liefst 7 verschillende presets
  • Backing tracks afspelen en meespelen
  • Opnames maken naar een DAW tool

2. De kracht van de Nux Mighty Plug Pro

De kracht van deze gadget zit hem in zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak. Met dit handige apparaatje kun je je gitaar direct aansluiten op je koptelefoon of speakers, waardoor je overal en altijd kunt jammen. De geluidskwaliteit is uitstekend en je kunt eindeloos experimenteren met verschillende amps, cabinets en effecten.

Op het apparaatje zelf zitten niet zo veel knoppen. Zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien, zijn er 3 knoppen aan de zijkant, waarmee je hoofdtelefoon gitaarversterker aan en uit kunt zetten en de volumeregeling. Voor de rest is alles via de app te besturen.

Nux mighty plug knoppen

Aan de bovenkant heb je nog een knop om de verschillende presets te kunnen inschakelen. Ieder preset heeft een kleur, die overeenkomt met de kleuren in de “Might editor” app. De blauwe ledjes zijn een aanduiding voor “App” en “Audio”, en geven de connectiviteit aan van respectievelijk het apparaat met “Mighty editor” en je mobiele apparaat. Het batterij lampje zal groen kleuren als je hem via de usb ingestoken hebt. De batterij van de Nux wordt dan geladen.

Nux mighty pluyg knoppen aan bovenkant

De app(s) en alle firmware updates kun je downloaden vanuit de Nux website.

Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon, wat wil zeggen dat wanneer je “de app “Mighty editor” erop zet, je het apparaatje supermakkelijk kunt bedienen. Je kunt je geluid volledig in detail aanpassen aan je eigen voorkeuren en speelstijl. Dit gaat allemaal via Bluetooth 5.0, een van de betere versies van bluetooth.

In onderstaande YouTube video wordt het in detail voor je uitgelegd.

3. De software “Mighty editor”

Nux mighty app op PC
Mighty app op PC
Mighty editor app
Mighty app op mobiel

De Nux Mighty Plug Pro wordt geleverd met de handige software genaamd “Mighty editor”. Met deze software kun je, via je mobiel en/of PC, kiezen uit een breed assortiment aan amps, cabinets en effecten om je geluid aan te passen. Je kunt zelfs je eigen effecten creëren en opslaan in 7 verschillende presets. De software is gebruiksvriendelijk en biedt veel mogelijkheden om je geluid naar wens aan te passen. Samen met de bijbehorende software kun je echt eindeloos experimenteren en je eigen unieke geluid creëren.

mighty plug gitaarhoofdtelefoon versterker

4. De firmware: Hoe update je het?

Het updaten van de firmware van de Nux Mighty Plug Pro is een eenvoudig proces, dat ervoor zorgt dat je altijd de nieuwste functies en verbeteringen hebt. Om te beginnen, zorg er voor dat je mighty plug pro ook op je PC hebt geïnstalleerd. Deze ziet er iets anders uit als op je mobiele telefoon app. Verbind dan hem met je computer via de USB-poort, en schakel hem aan.

Vervolgens ga je naar de officiële Nux-website en zoek je naar de firmware-updates. Download de nieuwste firmware en volg de instructies op het scherm om de update te installeren. Zorg ervoor dat je hem niet loskoppelt terwijl de update bezig is, anders kan dit leiden tot problemen.

Controleer regelmatig de NUX website op firmware-updates, omdat deze je ervaring met je Mighty Plug Pro kunnen verbeteren en eventuele bugs kunnen oplossen.

5. Hoe kan ik opnemen met de Nux Mighty Plug Pro

Als je ook interesse hebt om, opnames te maken vanuit dit apparaatje, dan adviseer ik je onderstaande YouTube video te bekijken. Hier wordt het tot in de puntjes uitgelegd hoe je, in zijn geval met de DAW tool Reaper maar je kunt het ook met Garageband of een andere DAW tool doen, opnames kunt maken.

6. Conclusie: Is de Nux Mighty Plug Pro de investering waard?

Dit apparaatje is zeker de investering waard voor gitaristen die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing. De geluidskwaliteit is prima en met de bijbehorende software kun je eindeloos experimenteren met verschillende amps, cabinets en effecten. En wat dacht je van het kunnen meespelen met de backing tracks.

Wat ook erg fijn is, is dat je de mighty app tegelijkertijd op je mobiele telefoon als op de app op je PC kunt bedienen. De PC app geeft namelijk nog wat extra informatie, zoals die mooie frequentie amplitude, wat je ervaring nog groter maakt.

Enige nadeel is, dat je geen draadloze (bluetooth) hoofdtelefoon kunt gebruiken, aangezien je onherroepelijk problemen kunt krijgen met de bluetooth van de bediening via de app. Het is in ieder geval niet aan te raden.

7. Veel gestelde vragen (FAQ)

Hoe werkt de Nux Mighty Plug Pro?

De Nux Mighty Plug Pro sluit je eenvoudig aan op je gitaar en vervolgens kun je je hoofdtelefoon of speakers aansluiten op het apparaatje. Hierdoor kun je direct genieten van een goede geluidskwaliteit zonder een gitaarversterker te hoeven gebruiken.

Kan ik mijn eigen effecten creëren met de Nux Mighty Plug Pro?

Ja, dat is juist het fijne aan deze hoofdtelefoon gitaarversterker. Met de bijbehorende “Mighty editor” software kun je je eigen effecten creëren en opslaan in 7 verschillende presets. Hierdoor kun je je geluid volledig aanpassen aan je eigen wensen en speelstijl.

Hoe update ik de firmware van de Nux Mighty Plug Pro?

Om de firmware van de Nux Mighty Plug Pro te updaten, verbind je het apparaatje met je computer via de USB-poort. Vervolgens ga je naar de officiële Nux-website en zoek je naar de firmware-updates voor de Mighty Plug Pro. Download de nieuwste firmware en volg de instructies op het scherm om de update te installeren.

Kan ik de Nux Mighty Plug Pro gebruiken voor opnames?

Ja, naast het gebruik met een hoofdtelefoon of speakers, kun je de Nux Mighty Plug Pro ook gebruiken als interface tussen je speaker set en je gitaar. Hierdoor kun je eenvoudig opnames maken zonder dat je een aparte audio interface nodig hebt.

Hoe draagbaar is de Nux Mighty Plug Pro?

Zo draagbaar dat je hem makkelijk in je broekzak kan stoppen.

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 14 februari 2024 – 18:24

Nunzio

Mijn naam is Nunzio Napolitano en dit is mijn website waar ik op blog. Ik speel ondertussen al meer dan 35 jaar gitaar en heb in mijn jonge jaren altijd in een band of meerdere bandjes gespeeld. Zo heb ik op menigeen podium gestaan, en ken de klappen van de zweep wel zo’n beetje. Ik hoop wat van die ervaring en kennis op deze website over te kunnen brengen, en heb daarom gekozen om via blogs en reviews het een en ander op deze website met jullie te delen. Mocht je me ergens mee willen corrigeren, of suggesties hebben, mag je altijd reageren op het bericht of mij een bericht sturen via de contactpagina!

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *