Het belang van een goed gitaar merk

Je hoeft geen gitarist te zijn om er van te houden. Geen enkel instrument is zo populair en geliefd als de gitaar, en dat al verschillende generaties lang. Elektrische gitaar merken hebben zich door de jaren heen ontwikkeld en aangepast aan de veranderende behoeften en smaken van gitaristen over de hele wereld. Van legendarische iconen tot opkomende sterren, elk gitaar merk heeft zijn eigen unieke verhaal en stijl.

In dit blog duiken we eens dieper in de evolutie van populaire gitaar merken en ontdekken we hoe ze zich hebben aangepast aan de steeds veranderende muziekscene. Van het herkenbare logo tot de kwaliteit van het instrument, elk aspect speelt een rol in het succes van een gitaar merk.

1. De elektrische gitaar in het begin

De elektrische gitaar heeft een interessante ontwikkeling doorgemaakt sinds zijn introductie. In het begin werd de elektrische gitaar voornamelijk gebruikt in de jazzmuziek, waarbij de focus lag op het versterken van het geluid. Dit zorgde voor een nieuwe klank en speelstijl, die al snel populair werd bij gitaristen.

Een belangrijk aspect van de elektrische gitaar was de kwaliteit en duurzaamheid van het instrument. Gitaristen hadden behoefte aan een gitaar die lang meeging en bestand was tegen intensief gebruik. Verschillende gitaar merken begonnen met het experimenteren en innoveren om aan deze behoeften te voldoen. Dit leidde tot verbeteringen in de constructie en materialen van de gitaar, waardoor de kwaliteit en duurzaamheid werden verhoogd.

Naast kwaliteit en duurzaamheid was ook het geluid en de klank van de elektrische gitaar belangrijk. Gitaristen wilden een instrument dat een breed scala aan tonen kon produceren en zich kon aanpassen aan verschillende muziekstijlen. Gitaar merken begonnen te experimenteren met verschillende elementen, snaren en houtsoorten om het gewenste geluid te bereiken. Dit resulteerde in gitaar modellen met verschillende klankkarakteristieken, waardoor gitaristen meer keuze hadden in het vinden van hun ideale geluid.

De ontwikkelingen in de beginjaren van de elektrische gitaar legden de basis voor de diverse gitaar merken die we vandaag de dag kennen. Elk merk heeft zijn eigen kenmerken en specialiteiten, waardoor gitaristen een breed scala aan keuzes hebben. In het volgende deel van dit blog zullen we enkele populaire elektrische gitaar merken bespreken en wat ze zo uniek maakt.

1.1 Het begin van de amplificatie in de jaren ’20

In jaren ’20 werd de elektrische gitaar geïntroduceerd, wat een revolutie betekende voor de muziekwereld. Het gebruik van versterkers maakte het mogelijk om het geluid van de gitaar te versterken, waardoor het instrument luider kon worden bespeeld. Dit opende nieuwe mogelijkheden voor gitaristen om zich te laten horen in grote orkesten en bands.

Het begin van de amplificatie bracht ook veranderingen met zich mee in de constructie van de gitaar. Gitaristen hadden behoefte aan een instrument dat het versterkte geluid kon weerstaan en tegelijkertijd comfortabel bespeelbaar was. Gitaar merken begonnen met het experimenteren met nieuwe materialen en technieken om aan deze eisen te voldoen.

Daarnaast werden er nieuwe elementen en pickups ontwikkeld om het geluid van de elektrische gitaar te verbeteren. Deze pickups waren magneten die het geluid van de snaren oppikten en omzetten in een elektrisch signaal. Hierdoor kon het geluid worden versterkt en gevormd met behulp van de versterker.

De introductie van amplificatie in de jaren 20 betekende een belangrijke mijlpaal in de evolutie van de elektrische gitaar. Het opende de deur naar nieuwe mogelijkheden en veranderde de manier waarop de gitaar werd bespeeld en gebruikt in de muziek. Het legde ook de basis voor verdere innovaties en ontwikkelingen in de wereld van gitaar merken.

1.2 Gitaarmerken

Op de dag van vandaag zijn er ontzettend veel gitaarmerken op de markt, elk met hun eigen kenmerken en specialiteiten. Van goedkope en twijfelachtige kwaliteit tot dure en hoge kwaliteit “handmade” instrumenten. Veel van de duurste gitaren zijn zogenaamde “Custom made”, die gemaakt worden volgens specifieke persoonlijke voorkeuren.

Maar de meeste zijn massa geproduceerd, met uiteraard ook weer variërende kwaliteiten.

2. Populaire elektrische gitaar merken

In de volgende hoofdstukken heb ik de populairste merken op een rijtje gezet. Naar mijn bescheiden mening van minst naar meest populaire (beste :-)) gitaar merken.

2.1 Gitaarmerk Godin

Godin_guitars_logo

Godin is een Canadees gitaar merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige en innovatieve instrumenten. Het merk werd opgericht in 1972 door Robert Godin en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de muziekindustrie. Godin gitaren worden gemaakt met vakmanschap en aandacht voor detail, en worden beschouwd als een van de beste in de industrie.

Wat Godin uniek maakt, is hun gebruik van verschillende houtsoorten en constructietechnieken om een breed scala aan klanken en tonen te creëren. Ze bieden ook een verscheidenheid aan modellen, waaronder solid-body elektrische gitaren, akoestische gitaren en hybride modellen.

Een ander opvallend kenmerk van Godin gitaren is het gebruik van geavanceerde elektronica. Veel van hun modellen zijn uitgerust met ingebouwde pickups en voorversterkers, waardoor gitaristen gemakkelijk kunnen schakelen tussen verschillende geluiden en effecten. Dit maakt Godin gitaren zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende muziekstijlen.

Voor zowel de beginnende gitarist als de ervaren professional heeft Godin genoeg opties om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Met hun uitstekende vakmanschap, veelzijdigheid en toewijding aan duurzaamheid is Godin een gitaar merk dat zeker de moeite waard is om te overwegen.

Gitaarmerk Godin Stadium HT
Godin Stadium HT

2.1.1 Prijzen van een Godin

God gitaren staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap, en dat zie je ook terug in de prijzen. De prijzen van Godin gitaren variëren afhankelijk van het model en de specificaties. Over het algemeen liggen de prijzen van Godin gitaren in het hogere prijssegment. Dit komt doordat er veel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit en het vakmanschap van elk instrument.

Voor beginners zijn er echter ook instapmodellen beschikbaar die iets betaalbaarder zijn. Deze instapmodellen beginnen meestal rond de €800,- en kunnen oplopen tot ongeveer €3000,- voor de meer exclusieve modellen.

Hoewel Godin gitaren misschien wat duurder zijn, krijg je wel waar voor je geld. De gitaren worden gemaakt met hoogwaardige materialen en ondergaan strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat ze aan de hoge verwachtingen van gitaristen voldoen. Daarnaast biedt Godin ook uitstekende klantenservice en garantievoorwaarden, waardoor je met een gerust hart kunt investeren in een Godin gitaar.

2.2 Gitaarmerk B.C. Rich

bc-rich-guitars-logo

B.C. Rich is een Amerikaans gitaar merk dat bekend staat om zijn unieke ontwerpen en krachtige geluid. Het merk werd opgericht in de jaren 60 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd onder rock- en metalgitaristen. B.C. Rich gitaren hebben vaak een opvallend uiterlijk, met scherpe vormen en puntige koppen. Deze esthetiek past goed bij het ruige imago van het merk en spreekt gitaristen aan die op zoek zijn naar een instrument dat er net zo stoer uitziet als het klinkt.

Wat B.C. Rich ook uniek maakt, is de focus op het produceren van gitaren met een krachtig en agressief geluid. Het merk is geliefd bij gitaristen die graag heavy riffs en solo’s spelen, en de gitaren van B.C. Rich zijn dan ook ontworpen om deze speelstijl te ondersteunen. Ze zijn vaak uitgerust met high-output pickups en bieden een breed scala aan klankmogelijkheden, van heldere cleans tot zware distortion.

Naast hun kenmerkende geluid en uiterlijk, staan B.C. Rich gitaren ook bekend om hun hoge kwaliteit en vakmanschap. Ze worden gemaakt met hoogwaardige materialen en ondergaan strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat ze aan de verwachtingen van de gitarist voldoen. Of je nu een beginnende gitarist bent of een doorgewinterde professional, B.C. Rich biedt een breed scala aan modellen en prijspunten, zodat er voor iedereen wel iets te vinden is.

Als je op zoek bent naar een gitaar merk dat krachtige prestaties en een opvallend uiterlijk combineert, is B.C. Rich zeker een merk om te overwegen. Hun gitaren zijn gemaakt voor rock- en metalgitaristen die op zoek zijn naar een instrument dat net zo wild en energiek is als hun muziek.

2.2.1 Prijzen van een B.C Rich

De prijzen van B.C. Rich gitaren variëren afhankelijk van het model en de specificaties. Ook de prijzen van deze gitaren liggen in het hogere prijssegment.

Hoewel B.C. Rich gitaren misschien wat duurder zijn, krijg je wel waar voor je geld. De gitaren worden gemaakt met hoogwaardige materialen en ondergaan strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat ze aan de hoge verwachtingen van gitaristen voldoen. Daarnaast biedt B.C. Rich ook uitstekende klantenservice en garantievoorwaarden, waardoor je met een gerust hart kunt investeren in een B.C. Rich gitaar.

2.3 Gitaarmerk Jackson

Jackson is een bekend gitaar merk dat vooral geliefd is onder rock- en metal-gitaristen. Het merk werd opgericht in de jaren 80 en staat bekend om zijn high-performance gitaren met een strakke vormgeving en krachtige sound. Jackson gitaren hebben vaak een slanke hals en een lage actie, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor snelle en technische speelstijlen.

Wat Jackson ook populair maakt, is het brede scala aan modellen en opties die ze aanbieden. Of je nu op zoek bent naar een traditionele solid-body gitaar of een meer moderne en avant-garde uitvoering, Jackson heeft voor elk wat wils. Bovendien hebben ze ook signature modellen van bekende gitaristen, zoals Randy Rhoads en Adrian Smith, waarmee je hun unieke speelstijl kunt nabootsen.

Naast de uitstekende speelbaarheid en veelzijdigheid, staan Jackson gitaren ook bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap. Ze worden gemaakt met zorgvuldig geselecteerde materialen en ondergaan strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat ze aan de hoge verwachtingen van gitaristen voldoen.

Als je een fan bent van rock- en metal-muziek en op zoek bent naar een gitaar die je in staat stelt om snel en technisch te spelen, dan is Jackson zeker een merk om te overwegen. Hun gitaren bieden niet alleen een geweldige speelervaring, maar ook een krachtige sound en een stoere uitstraling die perfect passen bij deze genres.

Jackson gitaar

2.3.1 Prijzen van een Jackson

De prijzen van Jackson gitaren variëren afhankelijk van het model en de specificaties. Van deze gitaren zijn er wel gitaren te krijgen in het lagere segment. Zo zijn er gitaren vanaf 170 euro te krijgen zoals de Jackson JS Series Dinky Minion tot aan het hogere segment

2.4 Gitaarmerk Kramer

Kramer is een gitaar merk dat bekend staat om zijn iconische ontwerpen en innovatieve functies. Het merk werd opgericht in de jaren 70 en groeide al snel uit tot een favoriet onder rock- en metal-gitaristen.

Wat Kramer uniek maakt, is hun focus op het bieden van hoogwaardige instrumenten met een uitstekende speelbaarheid. Ze staan bekend om hun snelle en comfortabele halsprofielen, waardoor gitaristen gemakkelijk kunnen navigeren over het fretboard.

Kramer gitaren zijn ook geliefd om hun krachtige en agressieve geluid. Ze zijn vaak uitgerust met high-output pickups en bieden een breed scala aan klankmogelijkheden, van heldere cleans tot zware distortion.

Ook staat Kramer bekend om zijn samenwerking met rocklegende Eddie Van Halen. In de jaren 80 bracht Kramer een signature model uit voor Van Halen, dat al snel een cultstatus kreeg onder gitaristen. Het model, bekend als de “5150”, had een opvallende vorm en was uitgerust met high-output pickups en een Floyd Rose tremolo systeem. Het werd al snel het handelsmerk van Van Halen en speelde een grote rol in zijn kenmerkende geluid en speelstijl. Het succes van de samenwerking tussen Kramer en Van Halen heeft het merk geholpen om wereldwijde bekendheid te verwerven en hun positie in de gitaarindustrie te versterken.

Vandaag de dag biedt Kramer een breed scala aan modellen, variërend van betaalbare instapmodellen tot high-end “Custom Shop” instrumenten. Het merk staat bekend om zijn kwaliteit, vakmanschap en innovatieve functies, en blijft een favoriet onder rock- en metal-muzikanten.

Kramer Baretta special
Kramer Baretta Special

2.4.1 Prijzen van een Kramer

Veel Kramer gitaren worden op vandaag gebouwd in Indonesië waardoor de prijs daalt, maar de kwaliteit ook twijfelachtig maakt. Het zijn terdege wel nog steeds redelijke gitaren, maar is niet meer wat het was. Een Kramer gitaar kun je dus voor een zachte prijs krijgen.

Ikzelf heb nog wel eens naar een Kramer EVH 5150 gezocht, maar die zijn helaas nieuw niet meer te krijgen. Daarvoor moet je de 2de hands markt op.

2.5 Gitaarmerk Yamaha

Yamaha is een van de meest bekende en gerespecteerde gitaar merken ter wereld. Het merk werd opgericht in 1887 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de muziekindustrie. Yamaha gitaren staan bekend om hun uitstekende kwaliteit, vakmanschap en veelzijdigheid.

Wat Yamaha uniek maakt, is hun brede scala aan gitaren die geschikt zijn voor verschillende muziekstijlen en speelstijlen. Of je nu een beginnende gitarist bent of een doorgewinterde professional, Yamaha heeft een gitaar die bij jou past. Ze bieden akoestische gitaren, elektrische gitaren en basgitaren in verschillende prijsklassen en specificaties.

Een van de kenmerken van Yamaha gitaren is de uitstekende speelbaarheid. Ze hebben vaak een comfortabele hals en een goede actie, waardoor ze gemakkelijk te bespelen zijn. Dit maakt ze ideaal voor gitaristen van alle niveaus, van beginners tot gevorderden.

Daarnaast staan Yamaha gitaren bekend om hun heldere en gebalanceerde geluid. Ze produceren een breed scala aan tonen en klanken, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende muziekstijlen. Of je nu van klassieke muziek, rock, blues of jazz houdt, er is een Yamaha gitaar die bij jouw muzikale voorkeur past.

Naast gitaren produceert Yamaha ook andere muziekinstrumenten en muziekapparatuur. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan keyboards, digitale piano’s, drumstellen en audioapparatuur. Dit maakt Yamaha een merk dat je kunt vertrouwen als het gaat om muziek maken en geluidskwaliteit. Maar maakt het merk qua gitaar merk niet zoals bijvoorbeeld Fender of Gibson.

Ecter wanneer je op zoek bent naar een betrouwbaar gitaar merk met een uitstekende reputatie, is Yamaha zeker een merk om te overwegen. Met hun hoogwaardige kwaliteit, veelzijdigheid en vakmanschap bieden Yamaha gitaren een geweldige speelervaring en geluidskwaliteit voor gitaristen van alle niveaus.

2.5.1 Prijzen van een Yamaha

De prijzen van Yamaha gitaren variëren afhankelijk van het model en de specificaties. Van deze gitaren zijn er wel gitaren te krijgen in het lagere segment. Zo zijn er gitaren vanaf 170 euro te krijgen zoals de Jackson JS Series Dinky Minion tot aan het hogere segment.

2.6 Gitaarmerk Gretsch

Gretsch is een gitaar merk dat bekend staat om zijn vintage uitstraling en unieke geluid. Het merk werd opgericht in 1883 door Friedrich Gretsch en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de muziekindustrie. Gretsch gitaren hebben vaak een hollowbody of semi-hollowbody ontwerp, waardoor ze een warm en resonant geluid produceren. Dit maakt ze zeer geschikt voor genres zoals rockabilly, jazz en country.

Je zult ze echter niet vaak bij veel populaire bands vinden, maar er zijn wel genoeg getalenteerde gitaristen die deze gitaar zeer prefereren.

Gretsch gitaren hebben ook een kenmerkende uitstraling, met hun opvallende vormen, Bigsby vibrato systemen en klassieke kleuren zoals “Orange Stain” en “Cadillac Green”. Het merk heeft samengewerkt met beroemde gitaristen zoals Chet Atkins, Brian Setzer en Malcolm Young van AC/DC, waardoor Gretsch gitaren een iconische status hebben verworven. Als je op zoek bent naar een gitaar met een vintage uitstraling en een uniek geluid, is Gretsch zeker een merk om te overwegen.

2.6.1 Prijzen van een Gretsch

Prijzen voor Gretsch gitaren variëren afhankelijk van het model en de specificaties. Over het algemeen zijn Gretsch gitaren in vergelijking met andere merken in het hogere prijssegment te vinden. Dit komt door de hoogwaardige kwaliteit en het vakmanschap dat in elk instrument wordt gestoken.

Voor beginners zijn er instapmodellen beschikbaar die betaalbaarder zijn, maar nog steeds de kenmerkende Gretsch kwaliteit bieden. Deze instapmodellen beginnen meestal rond de €300,- en kunnen oplopen tot ongeveer €12000,-.

2.7 Gitaarmerk PRS

PRS werd opgericht in 1985 door Paul Reed Smith en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de gitaarwereld. PRS gitaren worden met de hand gemaakt en hebben een uitstekende kwaliteit en afwerking en staan bekend als een professionele keuze.

Wat PRS uniek maakt, is hun aandacht voor detail en het streven naar perfectie. Elk instrument wordt zorgvuldig gecontroleerd en afgesteld om ervoor te zorgen dat het aan de hoge standaarden van het merk voldoet. Dit resulteert in gitaren die niet alleen geweldig klinken, maar er ook prachtig uitzien. PRS biedt dan ook Custom modellen uit, en is een zeer gewaard gitaar merk.

PRS gitaren hebben een breed scala aan modellen en opties om aan verschillende behoeften en speelstijlen te voldoen. Of je nu houdt van blues, rock, metal of jazz, er is een PRS gitaar die bij jouw muzikale voorkeur past. Het merk biedt ook signature modellen van bekende gitaristen, zoals Carlos Santana en Mark Tremonti, waarmee je hun unieke geluid en speelstijl kunt benaderen.

De prijzen van PRS gitaren variëren afhankelijk van het model en de specificaties. Over het algemeen liggen de prijzen van PRS gitaren in het hogere prijssegment. Dit komt door de hoogwaardige materialen, het vakmanschap en de handgemaakte kwaliteit van de instrumenten. Voor gitaristen die bereid zijn te investeren in een topkwaliteit gitaar, is PRS zeker een merk om te overwegen.

PRS gitaar

2.7.1 Prijzen van een PRS

De prijzen van PRS gitaren variëren afhankelijk van het model en de specificaties. Over het algemeen liggen de prijzen van PRS gitaren in het hogere prijssegment. Dit komt door de hoogwaardige materialen, het vakmanschap en de handgemaakte kwaliteit van de instrumenten. Voor gitaristen die bereid zijn te investeren in een topkwaliteit gitaar, is PRS zeker een merk om te overwegen.

PRS gitaren starten vanaf 700 euro tot ver over de 10.000 euro.

2.8 Gitaarmerk Ibanez

Het Japanse merk werd opgericht in 1957 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd onder gitaristen van alle niveaus. Het begon met het kopiëren van Amerikaanse Gibson- en Fender gitaren, en toen iemand ze begon te importeren bleek dat ze van erg goede kwaliteit waren. Ook bij de amerikaanse muzikanten werden ze erg populair, en werden de Ibanez gitaren erg gewaardeerd.

Tegenwoordig is Ibanez een zeer gewaardeerd instrument voor zijn eigen ontwerpen, en wordt deze gitaar door vele bekende en onbekende gitaristen bespeeld.

Ibanez gitaren zijn geliefd om hun uitstekende speelbaarheid en veelzijdigheid. Ze hebben vaak een slanke hals en een comfortabele actie, waardoor ze gemakkelijk te bespelen zijn. Dit maakt ze ideaal voor snelle en technische speelstijlen, zoals rock en metal.

Wat Ibanez ook uniek maakt, is hun brede scala aan modellen. Of je nu een beginnende gitarist bent of een ervaren professional, Ibanez heeft een gitaar die bij jou past. Ze bieden zowel akoestische gitaren als elektrische gitaren, en hebben ook signature modellen van bekende gitaristen zoals Joe Satriani en Steve Vai en eerder ook John Petrucci van Dream theater.

Ibanez JEM
Ibanez JEM

Ibanez gitaren staan ook bekend om hun krachtige en heldere geluid. Ze zijn vaak uitgerust met high-output pickups en bieden een breed scala aan klankmogelijkheden.

2.8.1 Prijzen van een Ibanez

De prijzen van Ibanez gitaren variëren afhankelijk van het model en de specificaties. Er zijn instapmodellen beschikbaar die betaalbaarder zijn, maar nog steeds de kwaliteit en speelbaarheid bieden waar Ibanez om bekend staat. Voor de meer exclusieve modellen liggen de prijzen hoger, maar bieden ze ook geavanceerde functies en hoogwaardige materialen.

De goedkoopste Ibanez gitaren beginnen zo vanaf 200 euro, en kunnen oplopen tot 7000 euro of voor de heel exclusieve modellen tot 10.000 euro.

2.9 Gitaarmerk Gibson

Gibson is een van de meest iconische en legendarische gitaar merken ter wereld. Het merk werd opgericht in 1902 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de muziekindustrie. Gibson gitaren staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit, vakmanschap en unieke klank.

Wat Gibson uniek maakt, is hun focus op traditioneel vakmanschap en het gebruik van hoogwaardige materialen. Gibson gitaren worden met de hand gemaakt en ondergaan strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat ze aan de hoge standaarden van het merk voldoen. Dit resulteert in gitaren die niet alleen geweldig klinken, maar er ook prachtig uitzien.

Gibson gitaren hebben een breed scala aan modellen en opties om aan verschillende behoeften en speelstijlen te voldoen. Of je nu houdt van blues, rock, jazz of country, er is een Gibson gitaar die bij jouw muzikale voorkeur past. Het merk biedt ook signature modellen van bekende gitaristen, zoals de Les Paul van Slash en de ES-335 van BB King, waarmee je hun unieke geluid en speelstijl kunt benaderen.

Gitaar merk Gibson Les Paul Standard
Gibson Les Paul Standard

2.9.1 Prijzen van een Gibson

De prijzen van Gibson gitaren zijn over het algemeen niet goedkoop te noemen, ze liggen vooral in het hogere prijssegment. De prijzen beginnen bij 1200-1300 euro. Dit komt door de zeer hoogwaardige materialen, het vakmanschap en de handgemaakte kwaliteit van de instrumenten. Voor gitaristen die bereid zijn te investeren in een topkwaliteit gitaar, is Gibson zeker een merk om te overwegen.

Maar Gibson heeft een alternatief, de Epiphone gitaar, waarbij je al voor 160 euro een op Gibson gebaseerde gitaar kunt spelen.

2.10 Gitaarmerk Fender

Fender is een van de meest bekende en invloedrijke gitaar merken ter wereld. Het merk werd opgericht in 1946 en heeft sindsdien een enorme impact gehad op de muziekwereld. Fender gitaren staan bekend om hun unieke geluid, kwaliteit en iconische ontwerpen.

Een van de meest populaire modellen van Fender is de Stratocaster. Deze elektrische gitaar heeft een herkenbaar uiterlijk met zijn dubbele cutaway body en drie single-coil pickups. Het geluid van de Stratocaster is helder, sprankelend en veelzijdig, waardoor het geschikt is voor verschillende muziekstijlen.

Een ander bekend model van Fender is de Telecaster. Deze gitaar heeft een eenvoudig en minimalistisch ontwerp, maar levert een krachtig en twangy geluid. De Telecaster is geliefd bij gitaristen in genres zoals country, rock en blues.

Naast elektrische gitaren produceert Fender ook akoestische gitaren, basgitaren en versterkers. Het merk heeft een breed scala aan modellen en opties om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen.

Wat Fender echt uniek maakt, is het iconische Fender logo op de kop van de gitaar. Het logo bestaat uit de naam “Fender” geschreven in een stijlvolle en herkenbare lettertype. Het logo is een symbool van kwaliteit, vakmanschap en erfgoed.

Als je op zoek bent naar een gitaar merk met een rijke geschiedenis, hoogwaardige kwaliteit en een uniek geluid, dan is Fender zeker een merk om te overwegen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde professional, er is een Fender gitaar die bij jou past.

Gitaar merk Fender Stratocaster
Fender Stratocaster

2.10.1 Prijzen van een Fender

De prijzen van Fender gitaren variëren afhankelijk van het model en de specificaties. Fender biedt een breed scala aan modellen en prijspunten, zodat er voor elk budget wel een Fender gitaar te vinden is. Afhankelijk van of de gitaar in Mexico of de VS is gebouwd.

Voor beginners zijn er instapmodellen beschikbaar die betaalbaar zijn en nog steeds de kwaliteit en het vakmanschap bieden waar Fender om bekend staat. Deze instapmodellen beginnen meestal rond de €600,- en kunnen oplopen tot ongeveer €7000,- voor de meer exclusieve modellen. Voor de Custom gitaren lopen ze nog hoger op.

Maar ook Fender heeft een alternatief wanneer je het budget niet hebt. Daar waar Gibson de Epiphone heeft, heeft Fender de Squier.

Een herkenbaar gitaar merk logo speelt een belangrijke rol in de merkidentiteit van een gitaar merk. Het logo is vaak het eerste wat mensen zien en herkennen als ze denken aan een bepaald merk. Het logo kan een symbool zijn van kwaliteit, vakmanschap en erfgoed, en kan een gevoel van vertrouwen en betrouwbaarheid creëren bij gitaristen.

Daarnaast is het logo ook een belangrijk marketinginstrument. Een herkenbaar logo kan ervoor zorgen dat een gitaar merk opvalt en zich onderscheidt van andere merken. Het kan helpen bij het creëren van merkbekendheid en kan een merk herkenbaar maken in advertenties, op websites en op social media. Het logo kan ook gebruikt worden op merchandise en andere promotiematerialen, waardoor het merk nog meer zichtbaarheid krijgt.

*Deze pagina bevat affiliate link(s)

Nunzio

Mijn naam is Nunzio Napolitano en dit is mijn website waar ik op blog. Ik speel ondertussen al meer dan 35 jaar gitaar en heb in mijn jonge jaren altijd in een band of meerdere bandjes gespeeld. Zo heb ik op menigeen podium gestaan, en ken de klappen van de zweep wel zo’n beetje. Ik hoop wat van die ervaring en kennis op deze website over te kunnen brengen, en heb daarom gekozen om via blogs en reviews het een en ander op deze website met jullie te delen. Mocht je me ergens mee willen corrigeren, of suggesties hebben, mag je altijd reageren op het bericht of mij een bericht sturen via de contactpagina!

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *