Beste online gitaarlessen

Thuis op je eigen tempo gitaar leren gitaar

Ben je op zoek naar de beste online gitaarlessen, dan ben je hier op het juiste adres. Er zijn verschillende websites en platforms die online gitaarlessen aanbieden. Op deze pagina heb ik er vier voor je doorgenomen.

Zoals ik ook al in mijn blog Gitaar leren spelen heb vermeld, bieden online lessen enorm veel voordelen. Toen ik meer dan 35 jaar begon met gitaar spelen, bestond deze mogelijkheid jammer genoeg nog niet.

Ik geef zelf helaas geen (online) gitaarlessen, maar onderstaand lijstje kan ik je met een gerust hart aanbevelen. Hier heb ik er 5 voor je kunnen selecteren, welke allemaal hier en daar van elkaar variëren.

In ieder geval zijn ze allemaal zeer divers, en het ligt helemaal aan jou, welke cursus jij het prettigste vind om te volgen. Wil je alleen akoestische gitaar spelen of alleen elektrische gitaar, of misschien wel allebei, je komt het allemaal tegen in de verschillende cursussen die ik hieronder beschrijf. Verschillende aanbieders bieden daarbij gratis lessen aan, waarbij je kunt proberen of het wat voor je is.

Ik wens je veel succes en veel plezier met het vinden van jouw beste online gitaarles.


1. De beste online gitaarlessen van “Gitaarstarters”

Deze cursussen worden gedaan door Arvid Kuipers, tevens eigenaar van Gitaarstarters.nl. Arvid is een klassiek opgeleid allround gitarist, die reeds meer dan 40 jaar ervaring heeft. Zijn missie is ook mensen inspireren, die denken dat ze geen gitaar kunnen leren spelen. Hij maakt er zijn uitdaging van.

Arvid van Gitaarstarters.nl richt zich met zijn online gitaarlessen en zijn community vooral op 30-65+ jarigen. Hierbij zijn motto; “je bent nooit te oud om gitaar te leren spelen”. Met veel enthousiasme laat hij zien hoe leuk gitaar leren spelen ook voor volwassenen kan zijn, en dat ook jij het op jouw niveau kunt leren.

Arvid richt zich voor een groot deel op de klassieke gitaarlessen.

Aangezien ze bij Gitaarstarters willen laten proeven of de cursus wat voor jou is, kun je verschillende gratis workshops en E-boeken downloaden. Bovendien kun je deze cursus Gitaarstarters.nl gratis 14 dagen uitproberen.

1.1 Doorlopend lidmaatschap

Bij Gitaarstarters.nl kun je kiezen voor doorlopend lidmaatschap, waarbij je in de online omgeving toegang krijgt tot alle online gitaarlessen en de community van Gitaarstarters.nl. Dit kost 10,33 per maand of 103,31 per jaar.

Met een doorlopende lidmaatschap, kun je doorgaans genieten van het hele assortiment van wat Gitaarstarters.nl te bieden heeft. Wanneer je namelijk vastloopt op een bepaald onderdeel, kun je dan altijd verder met een ander onderdeel, om vervolgens in het wekelijkse vragenuurtje je vragen te stellen.

Iedere maandagavond organiseert Arvid van Gitaarstarteers.nl zo’n vragenuurtje, waarbij je dan je vraag kunt stellen betreffende hetgeen waar je op vast bent gelopen.

De online cursussen, in de online omgeving, worden bijna wekelijks vernieuwd en/of aangevuld. Zodoende is er altijd weer wat nieuws te vinden, ook voor cursisten die al langer lid zijn.

Direct na je aanmelding, krijg je via je e-mail de nodige informatie om je cursus te kunnen starten.

1.2 De verschillende losse cursussen

Bij Gitaarstarters.nl kun je ook verschillende losse cursussen volgen. Zo kon je je al als instapcursus aanmelden voor Akkoorden en liedjes voor beginners en/of voor Verjaardagsliedjes voor beginners. Dit zijn cursussen met bepaalde thema’s, waarbij je doelgericht gitaar leert spelen.

De beschikbare online cursussen worden met de tijd aangevuld.

1.2.1 Wegwijs op gitaar

In de cursus “Wegwijs op je gitaar”, leer je als cursist de absolute basis van wat je nodig hebt voor goed gitaarspel. Zo leer je de onderdelen van de gitaar kennen, tonen-kennis en waar ze zitten op de gitaarhals, optimaal stemmen en een goede basishouding en techniek.

Weinig andere online cursus aanbieders bieden dit aan, en kan interessant voor je zijn wanneer je graag de fundering wilt vinden van een rotsvaste basis als voor een goed en prettig gitaarspel.

1.2.2 Gratis 5-daagse workshop

En mocht je nog steeds niet zeker weten of het iets voor je is, kun je via de 5-daagse gratis online workshop proberen of het iets voor je is.

1.3 Sinterklaasliedjes

In december is het weer zover, dan worden de vele sinterklaasliedjes weer gezongen. Wanneer je ook nog voor die tijd een beetje gitaar hebt leren spelen, kun je bij Gitaarstarters het gratis Sinterklaasliedjes E-boek downloaden. Met de basisakkoorden, die je hebt geleerd, kun je zo alle liedjes in dit boek meespelen.

1.4 E-boeken

Gitaarstarters heeft ook verschillende E-boeken gemaakt, die zeer interessant kunnen zijn voor de beginnende gitarist. Op die manier kun je je goed voorbereiden en voorkennis opbouwen zodat je met al wat voorkennis aan de online gitaarcursus kunt beginnen.

Gitaarstarters 15 akkoorden E-boek

Een kickstart met 15 open akkoorden

Een E-boek uitermate geschikt voor de beginner om 15 belangrijke akkoorden te leren. In eenvoudige taal geschreven, en begrijpelijk voor iedereen te lezen!

Er wordt stap voor stap uitleg gegeven en er is geen voorkennis nodig. Bovendien krijg je levenslang updates gratis.

Dit alles voor maar € 14,95

Gitaarstarters 500+ tips E-boek

500+ Tips voor gitaristen

Dit E-boek is erg handig als naslagwerk

Vooral als beginner is dit gitaarboek zeer waardevol. Met goeie foto’s, wat de geschreven tekst nog duidelijker maakt. Verder zijn de bijgevoegde video’s voor zowel de beginner als de half gevorderde. Ook hier krijg je levenslang gratis updates.

Dit alles voor maar € 10,00

1.5 Interview met Arvid Kuipers van Gitaarstarters.nl

Lees, voor een nog uitgebreidere uitleg, ook het interview dat ik met Arvid Kuipers heb gehad.

In dit interview kwam ook naar voren, dat Arvid bezig was om zijn cursussen uit te breiden. Al deze cursussen zijn nu toegevoegd, en zijn toegankelijk wanneer je een abonnement neemt of al hebt.

In onderstaande lijst vind je een aantal nieuw toegevoegde cursussen, die je terug vind bij een abonnement in de online omgeving.

1.5.1 Intervallen in diatonische reeksen

Dit is een toonsoorten cursus. Leer hoe je werkt met intervallen, en begrijp nog beter hoe een akkoord tot stand komt. Arvid laat je op een simpele manier zien, hoe dat allemaal werkt.

Weet je nog niet wat een terts is? Arvid laat je zien hoe deze terts een belangrijke rol speelt in de mineur en majeur akkoorden.

1.5.2 De pentatonische reeks (in blokken)

In deze cursus laat Arvid je zien wat de pentatonische reeks is. Ook leer je hoe je de verschillende blokken (handposities) kunt gebruiken.

1.5.3 Akkoorden in de majeur toonsoort (groepsles)

Aan de hand van een toonladder laat Arvid je zien, hoe je eenvoudig kunt zien welke akkoorden er in een majeur lied zitten. Voor elke willekeurige majeur toonsoort.

1.5.4 Spanish Romance bas melodie oefening 1

Typische cursus voor een klassieke gitaar. Spanish Romance is een traditioneel muziekstuk waarvan de schrijver onbekend is. Ook wel bekend met de namen “Romanza”, “Romance de Amor”, Romance of the guitar”, of simpelweg “Romance”.

Over het algemeen is het een geavanceerd stuk om zo even te spelen, maar dit is een vereenvoudigde uitvoering van het 1ste deel. Dit komt ook terug in de toonsoorten cursus.

1.5.5 Brahms – Lullaby

Dit is een klassiek gitaarstuk, geschreven door Johannes Brahms (1833-1897). Een rustig slaapliedje, die wij in Nederland kennen als “Goedenavond, goedenacht. Ook de komt terug in de toonsoorten cursus.

1.5.6 Krieger – Minuet in A-mineur

Nog een klassiek gitaarstuk, geschreven door Johann Krieger (1651-1735). Dit stuk wordt ook wel “Minuet”” genoemd, en is een prachtig liedje om in te blijven “hangen”.

1.5.7 Mertz – Adagio in E-mineur

Een volgend klassiek gitaarstuj, geschreven door Johan K. Mertz (1805-1856). Een heel statig stuk wat zich er prachtig voor leent om gedragen en langzaam te spelen. Neem de tijd voor dit liedje om ‘m goed te leren kennen en te waarderen.


2. De beste online gitaarlessen van “Online Muziek Academie/cursus”

Bij Online muziek academie zijn de gitaarlessen een onderdeel van meerdere cursussen. Ze geven namelijk niet alleen gitaarlessen, maar ook zanglessen, pianocursussen, drumcursussen, ukelele cursussen en ga maar door. Een heel uitgebreid assortiment dus.

Maar dat wil zeker niet zeggen dat ze minder kwalitatief zijn. Bij Online Muziek Academy lopen kundige muziekdocenten rond, waarbij voor iedere muziekcursus specialisten zijn toegewezen. Ook dit zijn veelal docenten die afgestudeerd zijn van het conservatorium.

Met de cursussen kun je gewoon onbeperkt vragen stellen aan de docenten van desbetreffende cursus. En dat is wel fijn, als je weet dat je wat backup bij je online cursus hebt.

2.1 Gitaar cursus

Ook bij Online academie kun je kiezen om de eerste 7 gitaarlessen gratis te doen. De gitaarcursus kost normaal 69,95, maar is nu tijdelijk voor 47,00 verkrijgbaar.

Hiervoor krijg je 78 online lessen, die levenslang toegankelijk zijn. Het is dus een eenmalige betaling.

2.2 Leren tokkelen

Tokkelen op snaren is echt een “vak” apart vond ik zelf. Maar als je het goed kunt, klinkt het fantastisch. Die veel zachtere toon die je kunt maken met je vingers in plaats van een plectrum. Voor bepaalde muzieksoorten is dit echt geweldig.

2.3 Gitaar & aanbidding cursus

Wanneer je geïnteresseerd bent in aanbiddingsliederen, kun je ook kezen voor deze cursus. Een doelgerichte cursus dus, voor gitaristen die graag muziek maken in dit muziekgenre binnen het christendom.

Ook deze cursus is er voor een leuke prijs.

2.4 Basgitaar cursus

Ook voor beginnende basgitaristen is er een separate cursus. Dit instrument wordt zo vaak onderschat, maar als je in een band speelt, is dit instrument van onschatbaar waarde. En geloof me, basgitaristen zijn altijd nodig. Je zult namelijk sneller een band vinden als een gitarist.

De cursus bestaat uit 60 lessen, waarbij je de technieken voor basgitaar spelen vanaf het begin leert.


3. De beste online gitaarlessen van “Gitaarlessen van Koen”

De online gitaarlessen van Koen zijn uitermate geschikt voor de beginner. De cursus wordt namelijk voor de beginner heel overzichtelijk gehouden, de lesstof gaat er lekker snel doorheen. Dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen een voordeel te zijn, want het ligt er ook maar aan waar jij als persoon de voorkeur aan geeft.

De cursus is vrij bekend op het internet, en velen zijn je dus al voor gegaan. Het voordeel hiervan is, dat je natuurlijk vele reviews van anderen kun bekijken.

3.1 Wie is Koen?

Koen is een ervaren gitaarleraar met meer dan tien jaar ervaring. Hij begon met het spelen van gitaar op jonge leeftijd en ontwikkelde al snel een passie voor het instrument. Na zijn afstuderen aan het conservatorium begon Koen les te geven en heeft hij sindsdien honderden studenten geholpen hun muzikale doelen te bereiken. Koen’s expertise strekt zich uit over verschillende genres, van rock en blues tot jazz en klassieke muziek.

Als gitaarleraar is hij zeer toegewijd aan zijn studenten en werkt hij nauw met hen samen om hun individuele behoeften en doelen te begrijpen.

Beheers de gitaar met Koen’s deskundige lessen”.

Of je nu een beginner bent die net begint of een doorgewinterde speler die zijn techniek wil verfijnen, Koen heeft in ieder geval de kennis en expertise om je te helpen je volledige potentieel te bereiken. Met zijn persoonlijke aanpak en uitgebreide lesprogramma leer je alles van basisakkoorden en toonladders tot geavanceerde solotechnieken en muziektheorie. Bovendien zijn Koen’s lessen ontworpen om leuk en boeiend te zijn, zodat je gemotiveerd en geïnspireerd blijft terwijl je vooruitgang boekt.

De beste gitaarlessen van Koen

3.2 Koen’s gitaarfilosofie

Koen’s gitaarlesfilosofie is gebaseerd op het idee dat iedereen kan leren om de gitaar te bespelen, ongeacht leeftijd, ervaring of vaardighedenniveau. Zijn lessen zijn ontworpen om de individuele behoeften en doelen van zijn studenten te begrijpen en hen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen op een tempo dat voor hen comfortabel is.

Koen benadrukt het belang van techniek en muziektheorie, maar hij moedigt ook zijn studenten aan om creatief te zijn en hun eigen stijl te ontwikkelen. Door zijn studenten te ondersteunen en te motiveren, creëert Koen een positieve leeromgeving waarin zijn studenten hun volledige potentieel kunnen bereiken.

3.3 Wat kun je verwachten van Koen’s lessen?

Als je besluit om deel te nemen aan Koen’s expert gitaarlessen, kun je een gepersonaliseerd lesprogramma verwachten dat is afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen. Koen zal je helpen de basisbeginselen van de gitaar te begrijpen, zoals akkoorden, toonladders en techniek, en je geleidelijk introduceren in meer geavanceerde onderwerpen zoals muziektheorie en solo-technieken.

3.4 Getuigenissen van vorige studenten van Koen

“Ik heb onlangs begonnen met het nemen van lessen bij Koen en ik kan al een aanzienlijke verbetering in mijn gitaarspel zien. Hij is een geweldige leraar en zijn lessen zijn leuk en boeiend.” – Sarah, 25

“Koen heeft me geholpen mijn vaardigheden te verbeteren en mijn eigen stijl te ontwikkelen. Ik ben blij dat ik voor hem heb gekozen als mijn gitaarleraar.” – Tom, 38

“Ik heb altijd al willen leren gitaar spelen en Koen heeft me geholpen die droom te verwezenlijken. Zijn lessen zijn uitdagend maar leuk, en ik ben verbaasd over hoeveel ik in zo’n korte tijd heb geleerd.” – Lisa, 30

3.5 Hoe kun je je inschrijven voor Koen’s expert gitaarlessen?

Het inschrijven voor Koen’s expert gitaarlessen is eenvoudig. Bezoek zijn website en bekijk de verschillende lessen die hij aanbiedt. Kies het type les dat het beste bij jouw behoeften en doelen past en schrijf je in. Koen zal dan contact met je opnemen om de details van je lessen af te ronden. Het is zo simpel als dat!

3.6 Voordelen

 • Persoonlijke begeleiding tot in detail van een gitarist met tientallen jaren ervaring
 • Levenslange toegang tot deze cursus, 24 uur per dag, 7 dagen per week, wanneer jij maar wilt
 • MP3 audio meespeel-bestanden
 • Losse bijlagen bij elke videoles (tablatuur)
 • Resultaatgericht en direct een doel
 • Diverse populaire liedjes, oefeningen, basisuitleg, houdingen, akkoorden, theorie en tips
 • Professionele HD video opnames, welke je per les, per week krijgt toegezonden
 • Binnen enkele minuten heb je toegang tot de cursus en kan je van start gaan 😉
 • Altijd snel antwoord op je vragen via de besloten Community

3.7 Cursus kosten

De cursus Gitaarles van Koen is superlaag geprijsd, en Koen geeft je zelfs je geld terug als je niet tevreden bent. Als je binnen 30 dagen laat weten, dat het je niet bevalt, stort hij je betaalde bedrag terug.

Maar eigenlijk loop je al totaal geen risico.

De voordelige prijs van €77,00 voor 22 lessen, dat is voor nog geen maar €4,00 per les.

3.8 Sinterklaas en kerstliedjes op gitaar leren spelen

Sinterklaas- en kerstliedjes op gitaar leren spelen kan een ontzettend leuke en bevredigende ervaring zijn, vooral als je al van deze feestdagen houdt en gepassioneerd bent over muziek. Wanneer je dus van kerstliedjes en Sinterklaasliedjes houdt, kan het een leuke inspiratie zijn voor jou als beginner op gitaar.

Het zijn meestal vrij simpele liedjes, die je al gauw geleerd kunt hebben en zal zeker bijdragen aan het genot van het gitaarspelen. Hieronder heb ik enkele aspecten op een rijtje gezet:

 • Eenvoudige akkoorden: De meeste Sinterklaas- en kerstliedjes zijn relatief eenvoudig op gitaar, vooral als je begint met de basisversies van de akkoorden. Dit maakt het leren van deze liedjes toegankelijk, zelfs voor beginners op gitaar.
 • Herkenbaarheid: De kans is groot dat je deze liedjes al vele malen hebt gehoord, vooral tijdens de feestdagen. Dit maakt het gemakkelijker om de melodieën te onthouden en het speelproces leuker omdat je de liederen al kent.
 • Gedeeld plezier: Als je eenmaal enkele Sinterklaas- en kerstliedjes onder de knie hebt, kun je ze delen met vrienden en familie. Samen zingen en spelen kan een erg leuke manier zijn om de feeststemming te verhogen en mooie herinneringen te creëren.
 • Uitdagingen en groei: Terwijl de basisversies van de liedjes misschien eenvoudig zijn, kun je jezelf uitdagen door meer complexe akkoorden en gitaartechnieken toe te voegen. Zo kun je je vaardigheden als gitarist verder ontwikkelen.
 • Creativiteit: Als je eenmaal vertrouwd bent met de basisversies van de liedjes, kun je ze ook personaliseren door je eigen speelstijl toe te voegen, zoals het fingerpicken of variaties in de akkoorden.
 • Voldoening: Het gevoel dat je krijgt wanneer je je favoriete Sinterklaas- en kerstliedjes soepel en met vertrouwen kunt spelen, is echt de moeite waard. Het is een geweldige prestatie om liedjes te kunnen spelen die anderen in een feestelijke stemming brengen.

Zoals je ziet, kan het leren spelen van Sinterklaas- en kerstliedjes op gitaar kan een mooie ervaring zijn. Het brengt je in de feeststemming, biedt een gevoel van voldoening en creëert mogelijkheden om samen te spelen en te genieten van de gezelligheid van de feestdagen.

Via onderstaande link krijg je toegang tot 12 Sinterklaas + 12 Kerstliedjes op gitaar leren spelen voor €47,00. Beide zijn in 2 moeilijkheidsniveaus uitgewerkt. Je ontvangt dus geen 24 instructievideo’s maar 48! -niveau 1: in gitaarakkoorden (goed voor akkoorden overpakken en slagjes) -niveau 2: in tonen (goed voor linker en rechterhand techniek) bij Koen Snoek van gitaarlesvankoen.nl.


4. De beste online gitaarlessen van “Gitaartabs.nl”

Ook Gitaartabs.nl is een aanrader als je op zoek bent naar de beste online gitaarlessen. Bovendien zijn er vele gitaarakkoorden en tabs (gitaar tablatuur, notaties voor gitaarliedjes) te vinden. Ze bieden een vrij groot pakket aan met hun gitaarlessen die ik onderaan heb opgesomd.

Gitaartabs.nl is Nederlands grootste (ruim 80.000 gebruikers) online gitaarmuziek website waar men online liedjes (streaming) kan meespelen als gitaarles kan volgen. Daarnaast zijn ze aangesloten bij de FEMU (Federatie Muziek Auteurs- en Uitgevers) waardoor je legaal muziek kan promoten.

Afhankelijk van wat je wilt, kan Gitaartabs.nl op een aantal vlakken gunstiger zijn als Koens online gitaarlessen. Ook met weinig budget kun je namelijk bij Gitaartabs aan de slag.

Hier kun je ook als ervaren gitarist je gitaarlessen vervolgen, je vindt er gigantisch veel gitaarakkoorden. Het is dus ook vooral ideaal voor meer ervaren gitaristen.

De lessen bestaan uit verschillende modules, enerzijds uit gitaarlessen en anderzijds uit liedjes en protabs. Je kunt ook voor de alles in een module kiezen, dan heb je beide. Voor alle modules kun je gebruik maken van het forum van gitaartabs.nl.

Bij Gitaartabs.nl heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere modules en abonnementen:

 • Gitaarles
 • Liedjes & ProTabs
 • Alles in een

Alle maandabonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

4.1 Gitaarles

Deze module richt zich vooral op op beginnende gitaristen, maar ook op gevorderde gitaristen die hun techniek willen verbeteren. De gitaarlessen worden verzorgt door conservatorium gitaristen. Alle lessen zijn inclusief begeleidingsmateriaal.

4.2 Liedjes & ProTabs

Deze module richt zich op de meer ervaren gitarist met het spelen van liedjes. Het fijne hierbij is dat je met een media-player mee kunt spelen, wat je echt een gevoel geeft alsof je in een groepje meespeelt. Hier kun je veel plezier uithalen als je eenmaal al wat akkoorden en de techniek een beetje beheerst.

4.3 Alles in een

Wil je het allemaal, dan kun je voor deze module kiezen. Met de alles in een kun je onbeperkt gebruik maken van alle modules die in deze cursussen zijn. Daarbij kun je onbeperkt liedjes en riffs spelen. De ultimate ervaring, zonder dat je beperkt wordt.

Hij is dan wel wat duurder, maar is in verhouding gunstiger als dat je later alsnog voor de modules “Gitaarles” en “Liedjes en ProTabs” apart kiest.

Voor het jaarabonnement geldt op het moment een actie!!

4.4 Module overzicht

Hieronder nog een keer een compleet overzicht van alle cursussen en mogelijke abonnementen.

ModuleBeschrijvingKosten
Liedjes & ProTabsIdeaal wanneer je al wat verder gevorderd bent en je al wat akkoorden kunt spelen.
Community toegang.
Eerste maand € 4,95, daarna € 8,95 per maand
Jaarlijks abonnement € 7,50 per maand op basis van jaarlijks € 89,95
Bij proefabonnement 7 dagen gratis
GitaarlesDeze module is verdeeld in meerdere niveaus; beginner, amateur en gevorderd.
Je hebt toegang tot meer dan 300 video online gitaarlessen, oefeningen en uitleg.
Community toegang.
€ 9,95 per maand
Jaarlijks abonnement € 8,33 per maand op basis van jaarlijks € 99,95
Bij proefabonnement 7 dagen gratis
Alles in eenHiermee haal je het maximale uit de cursussen. Zowel de modules Liedjes & ProTabs als gitaarles. Als extra krijg je ook toegang tot de Riffs & Licks lessen voor nog meer uitdaging.
Community toegang.
€ 15,95 per maand
Jaar abonnement € 12,50 per maand op basis van jaarlijks € 149,95
Bij proefabonnement 7 dagen gratis
Gitaartabs.nl

5. De beste online gitaarlessen van “Aart Lameris”

Ook Aart heeft een eigen online gitaarlesmethode ontwikkeld, door niet alleen techniek en akkoorden te leren, maar dit te combineren met liedjes.

De cursussen zijn heel divers. Ben je bijvoorbeeld meer iemand die een elektrische gitaar wil gaan spelen, ook dan kun je hier bij Aart Lameris uitstekend terecht.

5.1 Online basiscursus voor beginners

In de uitgebreide online basis gitaarcursus voor beginners leer je de allereerste akkoorden technieken voor gitaar. Hierbij worden eenvoudige liedjes voor je geselecteerd zodat het leuk blijft om gitaar te leren spelen.

Ideaal hierbij is dat je eerst een gratis gitaarcursus kunt doen. Hierbij kun je proberen of de methode van uitleg van Aart jou bevalt.

5.2 Kampvuur- en het haardvuurboekje

Speel je graag akoestische gitaar en wil je graag, wanneer je met vrienden samen zit misschien wel bij een kampvuurtje, deze gitaar bespelen met de leukste liedjes? Dan is dit kampvuurboekje en/of het haardvuurboekje misschien wel wat voor je.

Wanneer je halverwege de online basiscursus cursus bent, kun je de meeste liedjes uit deze boekjes al gauw spelen.

5.3 Online elektrische gitaarcursussen

Voor de beginnende en gevorderde elektrische gitarist worden ook nog eens apart gitaarlessen gegeven. Wel moet je al wat basiskennis hebben wanneer je deze online gitaarcursus begint.

Aart heeft deze cursus in 2 delen van ieder 17 lessen verdeeld, waarbij het eerste deel vooral gaat over de aanschaf en uitleg van je elektrische gitaar. Daarna wordt de basis uitgelegd die je moet weten wanneer je een elektrische gitaar wilt bespelen, zoals riffs en powerakkoorden.

In het tweede deel wordt het niveau opgeschroefd, en leer je bijvoorbeeld ook solo’s spelen.

Deze cursussen zijn nog vrij nieuw!

5.4 Tokkelcursus

Wil je, behalve gitaar leren spelen, ook leren tokkelen? Dan kan deze cursus van pas komen. In 20 lessen worden je skills uitgebreid. Deze cursus kun je gratis uitproberen met een gratis les.

5.4 Feedback op jouw gitaarspel

Als extra kun je feedback krijgen op je verworven kennis uit de diverse cursussen. Zou je graag willen weten hoe je het gedaan hebt. Ook geeft hij je daarbij de beste tips krijgen, zodat je weer verder kunt.


*Deze pagina bevat affiliate link(s)