Gitaar leren spelen met online lessen

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in het leren spelen van de gitaar, maar je weet niet waar je moet beginnen? Voor beginners zijn online gitaarlessen ideaal om mee te starten. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om gitaar te leren spelen via online gitaarlessen. Je kunt deze lessen namelijk volgen wanneer het jou uitkomt, en in je eigen tempo. Bovendien, ook niet onbelangrijk, zijn online lessen vaak een stuk goedkoper dan privélessen.

In dit blog wil ik met je de voordelen bespreken van online gitaarles. Vind je het interessant? Lees dan snel verder!

1. Hoe kan ik gitaar leren spelen?

Gitaar spelen is leuk, maar waar leer je dit het beste? Iedereen kan gitaar leren spelen, en er zijn veel online gitaarlessen die je op weg kunnen helpen. Het grote voordeel is dat je deze lessen kunt volgen wanneer het jou uitkomt en in je eigen tempo. Daarnaast zijn ze vaak goedkoper dan privélessen.

Maar er zijn natuurlijk niet alleen voordelen. Een nadeel kan zijn dat je er wel discipline in moet houden als je je gitaarspel wilt verbeteren. Aangezien je de lessen kunt volgen wanneer je maar wilt is er, zeg maar, geen stok achter de deur. Iemand die zegt; “Kom op, nu gaan we een uurtje gitaarlessen volgen”. Dat is, wat mij betreft, een van de weinige nadelen van online gitaarlessen volgen.

Maar ik denk als je perse gitaar wilt leren, je toch al genoeg gemotiveerd bent om het goed te leren, niet?

Ontdek mijn reeds gemaakte pagina over online gitaarlessen volgen.

Hoe kan ik gitaar leren spelen

2. Wat kost een gitaarles?

Het is een vraag die veel mensen hebben als ze overwegen om gitaar te leren spelen. De kosten van gitaarlessen kunnen variëren, afhankelijk van het type les dat je kiest.

Hieronder vergelijk ik de verschillende kosten voor traditionele gitaarlessen, online gitaarlessen en gratis online bronnen.

2.1 Kosten van traditionele gitaarlessen

Traditionele gitaarlessen kunnen behoorlijk prijzig zijn. Je betaalt natuurlijk niet alleen voor de lesuren zelf, maar ook voor de reistijd van de docent en/of de huur van de lesruimte. Daarnaast zijn er vaak extra kosten voor lesmateriaal, zoals bladmuziek en oefenboeken. Alleen hierdoor alleen al kunnen de kosten van traditionele gitaarlessen dus behoorlijk oplopen.

Afhankelijk van jouw budget zul jij hier een afweging in moeten maken. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel online gitaarlessen beschikbaar, die vaak een stuk goedkoper zijn en vaak gratis lessen aanbieden.

Lees hier ook mijn interview met Gitaarstarters.nl.

2.2 Kosten van online gitaarlessen

Online gitaarlessen zijn vaak een stuk goedkoper dan traditionele privélessen. Dit komt vooral omdat ze vooraf opgenomen kunnen worden voor meerdere cursisten, en dat drukt de prijs natuurlijk behoorlijk. Online lessen kun je volgen op een tijdstip wanneer het jou het beste uitkomt en in je eigen tempo. En nog een voordeel, je kunt ze terug kijken wanneer je maar wilt. En bij de meeste online gitaarlessen kun je met concrete nog altijd terecht bij de makers van de cursus.

Wat ook fijn is dat je je vaker lid kunt maken van een community of forum. Hier kun je lekker sparren en ervaringen delen met medecursisten.

Er zijn verschillende online gitaarlessen beschikbaar die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden, kinderen en volwassenen.

Op mijn pagina De beste online gitaarlessen laat ik je kennis maken met vijf verschillende aanbieders, waarbij je op een gestructureerde manier gitaarlessen kunt nemen. Van stapsgewijze instructies voor het spelen van verschillende liedjes en akkoorden tot aan tips en trucs om je techniek uit te breiden. Daarnaast zijn er ook download mogelijkheden van E-boeken als naslagwerk.

2.3 Gratis online bronnen

Gratis online bronnen zijn op zicht een goede manier om je gitaarspel te verbeteren zonder dat het je geld kost. Er zijn tal van websites en YouTube-kanalen die gratis gitaarlessen (vaak wel Engelstalig) en tutorials aanbieden. Deze bronnen kunnen voor enkele goed werken, maar als je gestructureerd gitaar wilt leren spelen adviseer ik gestructureerde online gitaarlessen.

Vooral voor een beginner is dit beter, aangezien je dan alles wat je moet weten als beginnende gitarist van begin af aan goed aangeleerd krijgt. Maar ook als je al wat verder bent en bepaalde technieken wilt bijleren

3. Makkelijke gitaarliedjes om te leren

Als beginner wil je natuurlijk graag liedjes leren spelen op de gitaar. Gelukkig zijn er genoeg makkelijke gitaarliedjes die je kunt leren om je vaardigheden te verbeteren. Deze liedjes zijn vaak eenvoudig qua akkoorden en tokkels, waardoor ze ideaal zijn voor beginners. Hierbij is het belangrijk dat je begint met liedjes die niet te moeilijk zijn, zodat je zelfvertrouwen kunt opbouwen en plezier kunt hebben tijdens het spelen.

Belangrijk is wel, dat je eerst een goede basistechniek leert. Lees dit interview met Arvid Kuipers van Gitaarstarters.nl maar eens.

Wil je liedjes samen met een media-player kunnen spelen? Dan verwijs ik je graag naar de online lessen. Hier zijn meerdere online gitaarlessen websites beschikbaar, die zich puur richten op het spelen van liedjes.

4. Conclusie

Online gitaarlessen bieden een flexibele en betaalbare manier om gitaar te leren spelen. Er zijn genoeg platforms en websites die uitgebreide online gitaarlessen aanbieden, voor zowel beginners als gevorderden. Deze lessen zijn ontwikkeld door ervaren gitaristen en bieden een gestructureerde aanpak om je vaardigheden te verbeteren.

Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, online gitaarlessen kunnen je al prima helpen om je techniek te verbeteren en nieuwe speelstijlen te ontdekken.

Nunzio

Mijn naam is Nunzio Napolitano en dit is mijn website waar ik op blog. Ik speel ondertussen al meer dan 35 jaar gitaar en heb in mijn jonge jaren altijd in een band of meerdere bandjes gespeeld. Zo heb ik op menigeen podium gestaan, en ken de klappen van de zweep wel zo’n beetje. Ik hoop wat van die ervaring en kennis op deze website over te kunnen brengen, en heb daarom gekozen om via blogs en reviews het een en ander op deze website met jullie te delen. Mocht je me ergens mee willen corrigeren, of suggesties hebben, mag je altijd reageren op het bericht of mij een bericht sturen via de contactpagina!

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *