De beste hoofdtelefoon gitaarversterker voor elektrische gitaar

Elektrische gitaar spelen, waar en wanneer je maar wilt met een hoofdtelefoon gitaarversterker. Herken je dat ook? Het gevoel, dat gemis, wanneer je als gitarist langer van huis bent, en je elektrische gitaar al die tijd niet kunt spelen? Of voor een net beginnende gitarist die net het budget heeft om een elektrische gitaar te kunnen kopen, maar zich nog geen gitaarversterker kan veroorloven, laat staan de effectapparatuur.

Dan denk ik dat zo’n hoofdtelefoon gitaarversterker zeker iets voor jou is. Immers door de compactheid en dat je alleen je gitaar en een hoofdtelefoon (of nog kleiner, je alleen je oortjes) nodig hebt, maakt het veel simpeler om gitaar mee te nemen.

Verder is het natuurlijk ook fijn dat je in staat bent om je elektrische gitaar direct te verbinden met een koptelefoon, en zo kunt oefenen zonder anderen te storen.

Dit soort apparaatjes kun je makkelijk overal mee naar toe nemen. Alles wat je nodig hebt is je elektrische gitaar en je hoofdtelefoon, super interessant toch?

1. Wat is de hoofdtelefoon gitaarversterker precies?

Een hoofdtelefoon gitaarversterker is een handig apparaatje, waarmee je je elektrische gitaar kunt spelen zonder anderen te storen. Het stelt je in staat om je gitaar direct te verbinden met je koptelefoon, zodat je overal en altijd kunt oefenen.

Het compacte formaat van de hoofdtelefoon gitaarversterker en de draadloze connectiviteit maken het gemakkelijk om te spelen, zonder dat je zware apparatuur hoeft mee te nemen. Alles wat je nodig hebt is je gitaar, hoofdtelefoon en dit handige apparaatje. Bij sommige kun je zelfs een app op je telefoon en/of PC zetten, waardoor je oneindig veel mogelijkheden hebt. Maar daar over later meer.

2. Geschikt voor zowel beginners als gevorderde spelers

Voor de beginnende (bas)gitarist is het in zoverre een aanwinst, dat je in het begin geen dure versterker en effectapparatuur hoeft aan te schaffen. Deze hoofdtelefoon gitaarversterkers zijn zeer gunstig in prijs, en kunnen je daardoor dat extra meer plezier geven om gitaar te spelen. In de lijst die ik gemaakt heb, laat ik verschillende modellen zijn en leg ik de verschillen uit.

Voor gevorderde spelers kan het interessant zijn om mee te oefenen, en ja, soms zelfs mee op te nemen. En geloof het of niet, met sommige modellen kun je zelfs backing tracks afspelen en met je gitaar mee spelen en opnames maken.

Ook hier kom ik, bij het bespreken van de verschillende modellen, op terug.

3. Een draagbare oplossing voor elektrische gitaar spelers

De hoofdtelefoon gitaarversterkers zijn een draagbare oplossing voor ons elektrische gitaarspelers. Je kunt je gitaar namelijk overal mee naartoe nemen, en spelen waar en wanneer je maar wilt. Thuis, onderweg of in een hotel (voor je werk), we hebben altijd een gitaarversterker bij de hand. Het compacte formaat en de draadloze connectiviteit maken het zo gemakkelijk om te spelen, zonder dat je zware apparatuur bij je hoeft te hebben. Je hoeft alleen je gitaar meeslepen, en je hoofdtelefoon of oortjes.

Er zijn wel verschillende modellen van verschillende fabrikanten. Niet alleen qua prijs zijn er verschillen, maar ook qua functionaliteiten. In de volgende lijst heb ik verschillende modellen uitgepluisd en onderzocht, en heb ze na mijn onderzoek als zodanig genummerd. Het hoeft dus niet zo te zijn dat de nummer #1, bijvoorbeeld ook echt de beste is, maar naar mijn mening als #1 is gerangeerd.

#1 NUX Mighty Plug Pro MP-3 Gitaar koptelefoon

De reden dat ik deze Nux Mighty Plug Pro boven aan heb staan is dat, buiten dat hij goede geluidskwaliteit heeft, deze ook zoveel mogelijkheden heeft. Wat je allemaal met deze koptelefoon gitaarversterker kunt is niet meer normaal. Buiten dat hij dus een goede geluidskwaliteit heeft, kun je kiezen uit vele modeling amps, cabinets, effecten, maar je hebt nog meer functies zoals backing tracks afspelen en meespelen, opnames maken.

Dit alles kun je selecteren en bedienen met de Mighty app op je mobiele telefoon. Vanuit de Mighty editor in de app kun je al die instellingen maken, en ook kun je alle amps, cabinets en effecten tweaken via de editor. Verder kun je ook de mogelijkheden nog verder uitbreiden via je PC, waar je nog de mogelijkheid het om een DAW tool te installeren en vanuit je Nux Mighty Pro op te nemen.

Dit kun je meer in detail lezen op mijn blog Nux Mighty Plug Pro.

Deze Nux Mighty Plug Pro is niet direct gebaseerd op soort gitaarversterker zoals Fender en Vox met hun draagbare plugs doen, maar meer algemeen.

Amps en cabinets21 Amps en 36 IR’s
Presets7
Effecten43 en 9 vrije blokken
AppComputer app en telefoon app
Recording outUSB-C voor recording en Firmware updates
Bluetooth5.0
Batterij5 uur speeltijd; oplaadbaar
Nux Mighty Plug Pro MP3

#2 Fender Mustang Micro Gitaar koptelefoon

De Fender Mustang Micro Gitaar koptelefoon is ook een superkeuze keuze voor gitaristen die op zoek zijn naar een hoogwaardige hoofdtelefoon gitaarversterker. De geluidskwaliteit van de Fender Mustang Micro is ongekend. En het is een Fender apparaatje, kwaliteit dus.

Fender heeft natuurlijk al zijn authentieke sounds van zijn versterkers op dit apparaatje verzameld, en is dan de meest logische keuze wanneer je Fender versterkers apprecieert.

Ook de Fender Mustang Micro staat garant voor uren speelplezier. Ik moet zeggen, als je eenmaal op die apparaatjes aan het spelen bent, vergeet je de tijd. Zonder al te veel poespas ben je al gauw op je gitaar aan spelen. Het streamen van de audio werkt zeer goed en je kunt hem koppelen via USB, met bijvoorbeeld Garageband, voor opnames.

Ten opzichte van de Nux Mighty heeft deze Mustang Micro dus wel minder tweak mogelijkheden, maar misschien wil je dat wel niet en wil je het eenvoudig houden. Dat kan voor iedereen anders zijn.

Amps en cabinets12 Amps inclusief cabinets
PresetsGeen presets
Effecten12 fixed ingesteld
AppGeen app
Recording outUSB-C voor recording, laden en firmware updates
Bluetooth5.0
Batterij6 uur speeltijd; oplaadbaar
Fender Mustang Micro

#3 Harley Benton DNAfx GiT Mobile II gitaar koptelefoon

Harley Benton hoofdtelefoon gitaarversterker
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 17 februari 2024 – 09:58

Deze Harley Benton DNAfx GiT Mobile II is een stuk gunstiger geprijsd als de eerste 2, en zoals alles in het leven is het een afweging voor jezelf. Ik prijs Harley Benton graag aan, want ze leveren betaalbare, kwalitatief goede producten. Vandaar dat ik deze hoofdtelefoon gitaarversterker van Harley Benton ook wil benoemen in deze lijst.

Qua mogelijkheden kun je hem vergelijken met de Fender Mustang. De bediening is vergelijkbaar en het gitaargeluid meer dan acceptabel.

Amps en cabinets14 Amps inclusief cabinets
PresetsGeen presets
Effecten14 fixed ingesteld
AppGeen app
Recording outUSB-C voor recording, laden en firmware updates
Bluetooth5.0
Batterij5 uur speeltijd; oplaadbaar
Harley Benton DNAfx GiT Mobile II

#4 Blackstar amPlug2 FLY Gitaar koptelefoon

Deze Blackstar amPlug2 Fly is weer een wat andere hoofdtelefoon gitaarversterker. Er zijn flink wat minder mogelijkheden als bijvoorbeeld de Nux, en de bediening moet je dus, net als bij de Fender Mustang Micro, op het apparaatje zelf doen. Dit betekent dat de meeste instellingen dus fixed zijn. Maar je kunt wel volume, toonregeling (waar je flink wat veelzijdige sounds voor alle genres kunt creëren) en gain op het apparaatje regelen. Dit bepaal je op 3 kanalen; clean-, crunch- en het lead-kanaal. En verder nog de effecten chorus, delay en reverb.

Geen app dus, maar desalniettemin heeft ook deze Blackstar een goede geluidskwaliteit en is bovendien een stuk goedkoper. Dit is echt een koptelefoon gitaarversterker voor gitaristen die verder geen nonsens willen, en niet eerst op een app willen klooien voor je kunt spelen. Het is insteken op je gitaar, spelen en je toon, effecten, distortion en volume regelen op het apparaatje zelf.

Deze Blackstar amPluggen zijn verkrijgbaar voor gitaristen maar ook voor bassisten.

KanalenClean, crunch en lead
PresetsGeen presets
EffectenChorus, delay en reverb
AppGeen app
Input3,5 mm Aux-in/MP3
Batterij17 uur speeltijd op 2x AAA batterijen
Blackstar amPlug2 FLY

#5 Vox amPlug 2 Gitaar koptelefoon

Vox doet het anders met hun hoofdtelefoon gitaarversterkerpluggen. Vox heeft een zelfde soort apparaat met dezelfde bedieningen, alleen met een specifiek Vox gitaarmodel sound. De bedieningen zitten, net als bij de Blackstar, aan de zijkant. Hierbij kun je onder andere kiezen uit verschillende effecten en kanalen.

Zo heb je bijvoorbeeld een plug met het specifieke geluid van de wereldberoemde buizenversterker AC30. Maar je hebt ook op genre gerichte pluggen voor classic rock, blues en metal. Of wat dacht je van het op Brian May’s klassieke VOX AC30 sound, de Vox Amplug 2 Brian May.

In tegenstelling tot

Maar ook de basgitarist kan kiezen uit verschillende pluggen.

Genres en soundsBlues, (classic) rock, metal, clean
PresetsGeen presets
EffectenChorus, delay en reverb
AppGeen app
Input3,5 mm Aux-in/MP3
Batterij17 uur speeltijd op 2x AAA batterijen
Vox amPlug 2

#6 Xvive GA-3 Classic Rock Gitaar koptelefoon

Deze Xvive GA-3 Classic Rock Gitaar koptelefoon is een echte budget plug specifiek voor rockmuziek. Voor beginnende gitaristen met een beperkt budet, kan dit een goede keuze zijn. je hebt deze al voor heel weinig geld, en dat kan dan interessant zijn.

Deze hoofdtelefoon gitaarversterker biedt een krachtig geluid en heeft een klassieke rockklank. Dus ook met de Xvive GA-3 kun je je gitaar direct verbinden met je koptelefoon en genieten van het spelen zonder anderen te storen.

Genres en soundsClassic rock, metal, clean
PresetsGeen presets
EffectenChorus, delay en reverb
AppGeen app
Input3,5 mm Aux-in/MP3
Batterij17 uur speeltijd op 2x AAA batterijen
Xvive GA-3 Classic rock

4. Conclusie over de beste hoofdtelefoon gitaarversterkers

De NUX Mighty Plug Pro MP-3 Gitaar koptelefoon is mijn nummer 1 keuze als het gaat om de beste hoofdtelefoon gitaarversterker. Dit apparaat biedt geweldige functionaliteiten en een uitstekende geluidskwaliteit. Daarbij heeft hij zoveel extra mogelijkheden. De Fender komt qua mogelijkheden het meest dichtbij, maar we moeten natuurlijk ook de prijs in de gaten houden, want mijn meest favoriete zijn wel de duurste.

Maar ook Blackstar en Vox leveren prima apparaatjes. Ze zijn een stuk simpeler, maar leveren wel het authentieke geluid van hun eigen (buizen) gitaarversterkerlijn.

Maar goed dan nog, voor de prijs hoef je het niet te laten. Maar ik kan natuurlijk niet iedereen in de beurs kijken, maar als je de mogelijkheid hebt, schaf een van deze fantastische apparaatjes aan.

In tegenstelling tot de eerste 3 hoofdtelefoon gitaarversterkers, kun je bij de apparaatjes vanaf #4 in de lijst wel een draadloze (bluetooth) hoofdtelefoon gebruiken. Zoals bekend is het probleem dat de bluetooth van het apparaatje zelf in conflict kan raken met de bluetooth van de draadloze hoofdtelefoon. Dat is dan, mocht je van een voordeel spreken, een voordeel van de apparaatjes van de Blackstar, Vox en Xvive die geen bluetooth gebruiken.

*Deze pagina bevat affiliate link(s)

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 14 februari 2024 – 18:24

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 12 februari 2024 – 17:35

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 12 februari 2024 – 18:44

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 16 februari 2024 – 20:03

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 12 februari 2024 – 18:54

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 12 februari 2024 – 18:31

Verkrijgbaar bij:

bol.com
wuff-official.nl
Laatst bijgewerkt op: 31 maart 2024 – 15:56

Nunzio

Mijn naam is Nunzio Napolitano en dit is mijn website waar ik op blog. Ik speel ondertussen al meer dan 35 jaar gitaar en heb in mijn jonge jaren altijd in een band of meerdere bandjes gespeeld. Zo heb ik op menigeen podium gestaan, en ken de klappen van de zweep wel zo’n beetje. Ik hoop wat van die ervaring en kennis op deze website over te kunnen brengen, en heb daarom gekozen om via blogs en reviews het een en ander op deze website met jullie te delen. Mocht je me ergens mee willen corrigeren, of suggesties hebben, mag je altijd reageren op het bericht of mij een bericht sturen via de contactpagina!

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *