Beste Fuzz pedalen

Wanneer je het over een Fuzz pedaal hebt, oftewel Fuzz effectpedalen, denk ik gelijk aan Electro-Harmonix. Dit Amerikaanse bedrijf heeft legendarische Fuzz effectpedalen gebouwd, zoals de “Big Muff Pi”, en zijn er wereldberoemd mee geworden. Electro-Harmonix heeft hier een sterke reputatie mee opgebouwd sinds de ’70er jaren. Vele beroemde muzikanten, waaronder Jimi Hendrix, David Gilmour van Pink Floyd, Jack White, maakten gebruik van de Fuzz-pedalen van Electro-Harmonix. Veel van hun pedalen zijn ondertussen klassiekers geworden, waar nog steeds veel gebruik van wordt gemaakt over de hele wereld.

Electro-Harmonix heeft door de jaren heen heel wat Fuzz pedalen geproduceerd. Maar de bekendste en populairste zijn wel de “Big Muff Pi” (in verschillende versies), de “Germanium 4 Big Muff Pi”, de “Bass Big Muff Pi”, de “Green Russian Big Muff Pi” en de “Satisfaction Fuzz”. Sommige van deze pedalen zullen verderop nog aan bod komen.

Maar als je denkt dat Fuzz pedalen iets is van de oudheid is, zoals 60er of 70er jaren, heb je het mis. Tal van gitaristen gebruiken deze nog steeds in hun effectketen. En niet alleen maar de fuzz pedalen van Electro-Harmonix. Ook andere merken produceren verscheidene fuzz pedalen. Gitaarvriend.nl heeft hieronder een lijstje voor je opgesteld. Wanneer je nog verder door leest zul je nog meer informatie vinden over deze aparte effectpedalen.

Electro Harmonix Big Muff Pi distortion
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:41

Electro Harmonix Nano Big Muff Pi
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:41

Behringer fuzz SF300
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 26 december 2023 – 15:58





ENO fuzz
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

<strong>TC Electronic Rusty Fuzz</strong>” /></a>									</div>
																<div class=
Bekijk laagste prijs
gear4music.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25


Boss FZ-5 Fuzz
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:24

Boss FZ-1W Fuzz Waza Craft
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:24

1. Fuzz vs distortion

Het Fuzz effect wordt ook wel eens vaak verward met een distortion, maar in feite is het een heel ander effect. Ja oke, het is ook een overstuurd signaal, net als de overdrive, maar een Fuzz effect produceert een zwaardere en extremere vervorming dan een distortion pedaal. In technische termen uitgelegd: het knipt het audiosignaal af waardoor het geluid vierkantvormig wordt waarbij de harmonische inhoud wordt versterkt. Dit terwijl een distortion signaal de golfvorm (audiosignaal) wat vloeiender afsnijdt. Hierdoor klinkt de Fuzz als een agressieve overstuurde toon en de distortion toon rauwig en wat randachtiger.

Fuzzpedaal of niet

Verder klinkt de toon van een Fuzz wat breder, “fuzzy” of “furry” alsof je papier aan het door scheuren bent. Distortion heeft daarentegen wat meer scherpere, gedefinieerde tonen.

Om het helemaal te begrijpen moet je maar eens de twee pedalen naast elkaar neerzetten en uitproberen. Hierdoor hoor je het grote verschil.

2. Hoe gebruik je Fuzz pedals

Waar je ook voor kiest, overdrive, distortion of Fuzz, het is ook belangrijk om te weten welke versterker je gebruikt. De instelling alleen al van een versterker kan al zo verschillend zijn, dan hebben we het nog niet over de verschillende versterkers.

In principe gebruik je fuzz pedalen net zoals distortion en overdrive pedalen, het zijn pre-amp effect pedalen, dus in het begin van je effectketen.

2.1. Versterkers en Fuzz pedals

Een van de meest gestelde vragen is “Hoe krijg ik mijn sound zoals, bijvoorbeeld van David Gilmour”. Het is echter niet zo eenvoudig om de exacte sound van een bepaalde gitarist te verkrijgen zoals Davids Gilmour. Ook al heb je alle beschikbare “equipment”, het komt er ook op aan of je het juist gebruikt. Daar boven op komen de instellingen van ieder apparaat.

Ook zelf heb vaak gezocht naar een bepaalde sound, zoals bijvoorbeeld die typische “Boston” sound. Je kunt hem benaderen, exact is onmogelijk. Je hebt met zoveel verschillende factoren te maken. En uiteindelijk zijn er ook nog de vingers van desbetreffende gitarist die het verschil maken.

2.1.1. Welke gitaarversterker gaat samen met een Fuzz

Het ideale geluid van een gitaar ligt vooral in de middenfrequentie gebied (range), net als zang, en onze oren zijn ontworpen voor die range. Dus in dat bereik ligt ook voor jouw gitaarsound de sleutel.

Wanneer je bijvoorbeeld de gitaarversterkers van Fender en Marshall neemt, dit zijn 2 merken die totaal verschillend zijn in hun toon spectrum. Dus eigenlijk de weergave van de verschillende frequenties in het middengebied waaruit geluid is opgebouwd. Ook daarbij in acht neming dat niet elke Fender of Marshall versterker hetzelfde klinkt, maar even in het algemeen.

Een Fender gitaarversterker heeft meer Bass en Treble dan Mid, terwijl een Marshall versterker over het algemeen meer Mid hebben. Een Fender gitaarversterker heeft minder compressie waardoor hij meer volume nodig heeft om overdrive/distortion te genereren. Combineer dat met de uitgeholde (scooped) Mid range en je krijgt een open zuivere toon, met geen body dus. Hoe meer open en “ongecomprimeerd” de gitaarversterker is, des te minder zijn deze pedalen geschikt. Wanneer je hierbij een fuzz gaat gebruiken, klinkt het erg vies en harsh.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de versterker slecht is, alleen niet geschikt voor een Fuzz pedal. Een Fender gitaarversterker is weer uitermate geschikt voor cleanere tonen en Rhythm gitaar.

Marshall gitaarversterkers daarentegen, zijn uitermate geschikt voor fuzz effecten. Deze versterkers hebben veel compressie en Mid range, waarbij de Fuzz pedaal beter tot zijn recht komt.

2. Verschillende types Fuzz pedals

Het grootste verschil van type zit hem in het gebruik van de transistor. Ik wil niet al te diep in de techniek van de transistor in gaan, maar dit is een essentieel elektronica onderdeel op de printplaat van een Fuzz pedaal. Zoals dat ook voor een transistorversterker geldt.

Transistoren zijn gemaakt van halfgeleidermaterialen germanium en silicium, en hebben chemisch gezien hetzelfde gedrag.

2.1. Germanium transistoren voor Fuzz pedals

Germanium vanaf het begin als eerste gebruikt in de Fuzz pedalen, op vandaag noemen we ze wat meer vintage. Buiten dat produceren ze wel een wat meer warmere, creamy, mid range toon. Een nadeel is dat germanium gevoelig is voor zijn omgevingstemperatuur en daarbij duurder is als bijvoorbeeld silicium. Ook kunnen er zich grote verschillen in kwaliteit voordoen bij dit materiaal.

2.2. Silicium transistoren voor Fuzz pedals

Al gauw werd silicium gebruikt als halfgeleider materiaal voor de transistor. Het was goedkoper en niet zo gevoelig voor temperatuur. Het veranderde wel iets aan de klankkleur van een Fuzz-effect. Het blijft dan ook een persoonlijke voorkeur, het vintage Fuzz-effect met de germanium transistoren of het modernere Fuzz-effect met de silicium transistoren.

3. Wie gebruikt fuzz pedals

Veel bekende gitaristen gebruikten de Fuzz pedals of pedalen. Van de rock, symfonische rock tot aan de hardrock en de heavy metal. De typische sound van het fuzz effect haal je er zo tussen uit.

3.1. David Gilmour sound

Gitarist David Gilmour van Pink Floyd is een fervent gebruiker van Fuzz pedalen. In bijna al hun nummers waar oversturing gebruikt wordt, is er wel een Fuzz-pedaal aanwezig, in zijn geval meestal een Electro-harmonix. Dit is meestal wel in combinatie met een heel aantal andere effecten. Als je luistert naar nummers als “Sorrow”, het intro is een typisch voorbeeld met een Fuzz-pedaal, en “Time” hoor je duidelijk de aanwezigheid van fuzz. In zijn solo’s gebruikt hij sowieso bijna altijd een fuzz-pedaal.

David gebruikte de Fuzz pedalen hoofdzakelijk in combinatie met “British amps”, om het maar even in het Engels te houden. Wanneer je de Amerikaanse versies erbij neemt, zal de sound ook weer anders zijn. Het is dan ook niet altijd eenvoudig om exact dezelfde sound te creëren. Het blijft een kwestie van benaderen.

David Gilmour kwam in 1968 bij Pink Floyd, en in die tijd was de Fuzz pedaal sowieso een van de weinige pedalen die je kon krijgen. Gitaristen moesten heel creatief zijn om hun eigen toon te creëren, zo ook op Fuzz pedalen. Door het experimenteren van David Gilmour en het ontdekken van nieuwe sounds, evolueerde ook de sound van Pink Floyd. De typische toon van de Electro-Harmonix Big muff is echter altijd bij de sound van Pink Floyd gebleven.

3.2. Jimi Hendrix

Ook Jimi Hendrix gebruikte in de 60er jaren onder andere Fuzz effecten. De Fuzz effecten waren een belangrijk onderdeel in zijn spel. De meest bekende hiervoor is wel de Fuzz Face. In combinatie hiermee gebruikte hij ook vaker de Octavia, die een octaaf hogere sound produceerde. Dit gebruikte hij vaker in zijn solo’s. Uiteraard experimenteerde Jimi Hendrix ook veel aan zijn versterker instellingen om zijn gewenste fuzz geluiden te creëren.

Jimi Hendrix gebruikte verschillende soorten versterkers en combineerde deze ook. Marshall, Fender en Vox versterkers waren de versterkers die hij veel gebruikte.

3.2.1. Hendrix collectorsitem

Wanneer je een fan bent van Hendrix en zijn specifieke geluid, dan is deze Fuzz pedaal misschien wel iets voor jou. Er zijn wel meer pedalen gemaakt van Hendrix gemaakt, maar die zijn een stuk hoger in prijs, en van deze zou er een beperkte oplage gemaakt zijn.

3.3. Carlos Santana

Je kent vast wel de nummers “Black magic woman” en “Oye como va”. Ook in die nummers zijn fuzz-effecten gebruikt door gitarist Carlos Santana. Hij gebruikte in zijn vroegere jaren de “Arbiter Fuzz Face”, die in de 60er jaren gebruikt werd. Mocht je nog zo’n originele tegen komen, bedenk dat het een collectors item is, en veel geld waard kan zijn. Deze Fuzz face had maar 2 knoppen, volume voor het uitgaande signaal en fuzz voor de hoeveelheid vervorming. Hierbij was het belangrijk om te weten dat de gebruikte versterker erg belangrijk is bij deze pedalen, het bepaald in dermate de klank. Instellingen moeten voortdurend aangepast worden aan de situatie.

Later gebruikte Santana ook de Ibanez TS-808 Tube Screamer als Fuzz pedaal. Deze Ibanez is eigenlijk geen Fuzz-pedaal maar een overdrive pedaal. Santana paste hier wat instellingen aan zodat hij klonk als een Fuzz-pedaal. Luister bijvoorbeeld eens naar “Smooth” en “Maria Maria”.

3.4. Eric Clapton

Eric Clapton gebruikte in zijn tijd bij Cream veelvuldig Fuzz-effecten. Nummers als “Sunshine of your love” en “White room” zit vol met Fuzz-effecten. Deze gitarist gebruikte voor deze nummers de “Dallas Arbiter Fuzz Face”. Deze is inmiddels ook een collectors item geworden voor veel gitaristen. Deze zijn ook veel geld waard dankzij de bijdrage die ze geleverd hebben aan de rockmuziek van de 60er en 70er jaren.

In de latere jaren heeft Clapton ook pedalen gebruik gemaakt van de “ Tone Bender” en de Electro-Harmonix “Big Muff”.

Van de Tone bender zijn nog replica’s te krijgen, zoals de in 1966 originele MKII Tone Bender. Deze bieden een alternatief voor de originele Tone Bender en zijn op detail nagebouwd. Zelfs de printplaat ziet er lekker klungelig uit zoals het in die jaren was.

  • British Pedal Company Vintage Series OC75 Fuzz
    British Pedal Company Vintage Series OC75 Fuzz
    289 €Koop nu
  • British Pedal Company Compact MkII Tone Bender
    British Pedal Company Compact MkII Tone Bender
    289 €Koop nu

3.5. Tony Iommi

Gitarist Tony Iommi van Black Sabbath staat bekend om zijn zware geluid, dat vooral werd bereikt door zijn Fuzz-effecten. Door de jaren heen gebruikte hij veel verschillende fuzz-pedalen waaronder ook weer de “Dallas Arbiter Fuzz Face”, die hij in zijn beginperiode gebruikte. De “Color Sound Tone Bender” op latere albums van Black Sabbath en voor live optredens de Boss FZ-5. Voor zijn latste tour “The End” heeft hij een Dunlop Fuzz Face Mini gebruikt.

Het spreekt voor zich dat de sound van Tony Iommi niet alleen verkregen wordt door deze Fuzz pedalen, maar ook sterk wordt beïnvloed door zijn versterkers, gitaren en natuurlijk zijn speelstijl.

3.6. Keith Richards

Dan hebben we nog “last but not least” Keith Richards van de Rolling Stones. Ook deze gitarist maakte veelvuldig gebuikt van de Fuzz-effecten, in zijn beginjaren ook de “Dallas Arbiter Fuzz Face” en later de Electro-Harmonix Big Muff. Luister maar eens naar “Satisfaction” en “Jumpin’ Jack Flash”. Met zijn Fender Telecaster, Vox AC30 gitaarversterker in combinatie met de verschillende soorten Fuzz-pedalen bepaalde hij zijn sound.

4. De beste Fuzz effect pedalen voor 2023

Het valt niet mee om voor al die verkrijgbare effectpedalen die verkrijgbaar zijn een top lijstje te maken. Ik heb zoveel mogelijk een gemixt lijstje gemaakt, van top fuzz pedalen en fuzz pedalen die goed en betaalbaar zijn. Wat je budget ook is, onderstaande lijst kan jou helpen bij het maken van een goede keus. Dit is mijn Top-8 voor 2023.

#1 Electro-Harmonix Big Muff Pi

Electro Harmonix Big Muff Pi distortion
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:41

Electro Harmonix Nano Big Muff Pi
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:41

Zoals al eerder gezegd Electro-Harmonix heeft al zoveel verschillende Fuzz pedalen gebouwd. hier hebben we een van de meest legendarische, de Big Muff Pi”.

Je hebt deze in 2 formaten met de namen: “Big Muff Pi” en de “Nano Big Muff Pi”. Het belangrijkste verschil is hier hun grootte. Verder zijn het kleine verschillen wat betreft geluidkwaliteit. Er zijn gitaristen die zeggen dat de “Nano Big Muff Pi” een iets strakker geluid heeft, terwijl de Big Muff Pi iets voller en dynamischer klinkt. Maar globaal gezien zijn de verschillen niet groot en zijn ze allebei goed toe te passen.

En als er nog een voordeel op te noemen is voor de Nano, dan is het dat deze niet zoveel ruimte inneemt op je pedalboard als zijn grote broer.

  • Ik zou ze beiden willen categoriseren als “best fuzz pedal under 100 euro”.

#2 Behringer SF300 Super Fuzz

Behringer fuzz SF300
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 26 december 2023 – 15:58

Dit is een betaalbare Fuzz pedaal van Behringer en zou gerangschikt kunnen worden onder “best fuzz pedal under 50 euro”, maar ook als “best budget fuzz pedal”. Ik kan me namelijk best voorstellen dat je als beginner, bijvoorbeeld, niet direct een van de duurdere modellen wilt aanschaffen. Zoals gezegd zijn het zeker geen slechte effectpedalen, maar daar is de prijs ook naar. Voor een beginner, maar ook als je al wat langer speelt, zijn dit prima pedaaltjes.

Ze zijn wat minder veelzijdig, en de behuizingen zijn een stuk minder, maar zoals eerder gezegd zijn het zeker geen slechte effectpedalen.

De Berhinger pedalen, zo ook deze “Super Fuzz”, zijn veelal gekloond vanuit de Boss pedalen. Qua lay-out zien ze dus ook vergelijkbaar uit. Deze Fuzz pedaal is gekloond vanuit de Boss Hyper Fuzz. Je moet hem natuurlijk niet vergelijken met een Electro-Harmonix Fuzz pedaal, maar zoals gezegd, smaken verschillen.

#3 Dunlop Fuzz face FFM Fuzz

Ook de Fuzz Face is een heel bekende en populaire fuzz-pedaal. Deze pedaal bestaat al een heel tijdje en is door de jaren heen al door flink wat gitaristen en bassisten gebruikt. De Fuzz face is geïnspireerd op de Fuzz face die Jimi Hendrix in de 60er jaren gebruikte en biedt veel fuzz-toon met veel sustain.

Van de Dunlop Fuzz face FFM serie zijn verschillende versies geproduceerd. Hieronder de 3 versies op een rijtje:

  • Fuzz Face FFM1: de originele fuzz pedaal, ontworpen en geproduceerd in de jaren 60. De elektronica is opgebouwd uit germanium transistoren, en produceert een zachte fuzz-toon. Deze Fuzz face heeft tegelijktijdig de zachtste en warmste toon van de 3 versies. De FFM1 is een zeer gewild item onder de vintage liefhebbers!
  • Fuzz Face FFM2: een latere versie van de Fuzz face en geproduceerd in de jaren 70. Hierbij zijn silicium transistoren gebruikt hetgeen in een heldere en wat agressievere fuzz-toon resulteert. De FFM2 heeft tevens de meest agressieve en heldere klank van de 3 versies.
  • Fuzz Face FFM3: de meest recente versie van de Fuzz face. Deze Fuzz face heeft een mix van germanium transistoren en silicium transistoren, waardoor het een bredere klankrange heeft dan de vorige versies. De FFM3 is de nieuwste en meest flexibele, en heeft meer aanpassingsmogelijkheden dan de eerdere versies.

Zo heb je voor alleen al voor de Fuzz face aardig wat verschillende mogelijkheden voor ieders persoonlijke voorkeur en natuurlijk muziekstijl. Deze pedaaltjes zijn niet goedkoop en zijn echt iets voor de liefhebber. Deze tel ik wel tot de de top pedaaltjes, met een degelijke behuizing, switch en draaiknopjes.

#4 MXR M236 Super Badass Variac Fuzz

Ook MXR heeft een Fuzz pedaal, en deze pedaal heeft nogal wat mogelijkheden. Je kunt hier lichte tot heel zware fuzz mee produceren. Er zit bovendien een “Variac” draaiknop op waarmee je de spanning van 5 tot 15V kunt regelen voor nog meer klankopties. Door namelijk de spanning lager te zetten, krijg je strakkere meer gearticuleerde tonen. Wanneer je de spanning omhoog zet, zul je meer smerigere, vollere fuzz tonen krijgen. Vaak wordt deze pedaal ook gebruikt in combinatie met met meerdere gitaarversterkers en/of gitaren.

Doordat hij zo veelzijdig is, is hij in veel muziekstijlen te gebruiken. Buiten de “Variac” knop, waarmee al een heel aantal mogelijkheden worden gecreëerd, heeft hij ook een EQ tone regeling. Hiermee kun je de sound nog meer beïnvloeden, door hem donkerder of juist heel licht te zetten.

#5 ENO TC-18 BMF Fuzz

ENO fuzz
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

Wanneer je een krap budget hebt, en je wilt toch een Fuzz pedaal, dan is deze ENO misschien wel wat voor jou. Ik heb hem zelf nog nooit geprobeerd, maar hij krijgt zoveel goede reviews dat ik hem niet wilde onthouden voor jullie. En inderdaad, als ik alleen al die prijs bekijk, dan kun je daar toch bijna geen miskoop mee maken. Een ander voordeel van deze pedaal is, dat het een mini pedaal is, waardoor hij makkelijk op je pedalboard past.

ENO is een nieuwkomer, en een chinees bedrijf die zeer betaalbare effectpedalen bouwt. Vaak is het een kopie van een bekendere effectpedaal, maar ze slagen er blijkbaar goed in. Wanneer je beginner bent, of je bent toch op zoek naar een goedkopere fuzz, kan deze pedaal een goede optie zijn.

#6 TC Electronic Rusty Fuzz

<strong>TC Electronic Rusty Fuzz</strong>” /></a>									</div>
																<div class=
Bekijk laagste prijs
gear4music.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

En mocht je toch een gerenommeerd merk willen voor je fuzz-effect, en niet te veel willen betalen dan is er nog deze TC-electronics Rusty Fuzz. Ik moet zelf zeggen ben altijd wel gecharmeerd van TC-electronics geweest, heb er verschillende effectpedalen en een effectprocessor van gehad, altijd zeer goede kwaliteit. Een paar nadelen van deze pedaal:

  • hij is zo groot, maar daardoor kunnen er wel grotere knoppen op
  • de input en output jack zitten aan de kopse kant hetgeen niet zo handig om met je patchkabels, meeste pedalen hebben ze aan de zijkant, door te lussen met je andere pedalen

Ondanks dat TC-Electronics zo’n gerenommeerd merk is, hebben ze dus ook goedkopere pedalen. TC-electronics is een van de toonaangevende merken in echo en delay effecten, maar met deze pedaal kunnen ze ook goed mee doen bij de Fuzz-effectpedalen. De grote knoppen op deze pedalen, zijn gewoon erg goed te bedienen. Je hebt ze ook op een donker podium snel gevonden.

De Rusty Fuzz heeft met 3 knoppen genoeg mogelijkheden om je gewenste toon te bereiken.

#7 Electro-Harmonix Green Russian Big Muff

Deze mooie olijfgroene Green Russian Big Muf van Electro-Harmonix mag natuurlijk niet ontbreken. Met natuurlijk ook weer een niet kapot te krijgen behuizing en vergelijkbare toonregeling en geluid als de Big Muff Pi. Het geluid van deze Fuzz pedaal wordt vaak omschreven als “dik”, “smeuïg” en “gruizig”.

De originele Green Russian Big Muff werd in de jaren 90 in Rusland gebouwd, de Russische teksten op de pedaal zijn een soort van eerbetoon van die tijd. Een knipoog naar de geschiedenis en erfgoed van de de Big Muff en Electro-Harmonix, die al zo lang deze pedalen met succes gebouwd hebben.

De Russische tekst die onder de schakelaar staat, betekent “ingeschakeld” in het Nederlands. Een aanduiding of de pedaal is ingeschakeld of niet.

Deze pedaal wordt gewaardeerd door vele gitaristen en bassisten.

#8 Boss FZ-5 Fuzz

Boss FZ-5 Fuzz
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:24

Boss FZ-1W Fuzz Waza Craft
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:24

De Boss FZ-5 Fuzz hoort natuurlijk ook nog in dit rijtje thuis. Net zoals bij de Overdrive en de Distortion heeft Boss ook hier een Waza versie van, een upgrade van de originele Boss FZ-5. Ook met deze pedaal is aan de hand van een schakelaar om te schakelen in stand “S” voor Standaard en “C” voor Custom mode voor de nieuwste modernere tonen van de Boss FZ-5.

*Deze pagina bevat affiliate link(s)

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
gear4music.nl
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:41

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
thomann.de
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
gear4music.nl
thomann.de
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
thomann.de
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
gear4music.nl
thomann.de
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

Verkrijgbaar bij:

gear4music.nl
thomann.de
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

Verkrijgbaar bij:

gear4music.nl
thomann.de
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:24

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
gear4music.nl
bol.com
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:24

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
gear4music.nl
klundertmusic.nl
thomann.de
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:24

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
gear4music.nl
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:41

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
thomann.de
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
gear4music.nl
thomann.de
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
thomann.de
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
gear4music.nl
thomann.de
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

Verkrijgbaar bij:

gear4music.nl
thomann.de
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:25

Verkrijgbaar bij:

gear4music.nl
thomann.de
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:24

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
gear4music.nl
bol.com
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:24

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
gear4music.nl
klundertmusic.nl
thomann.de
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:24

Nunzio

Mijn naam is Nunzio Napolitano en dit is mijn website waar ik op blog. Ik speel ondertussen al meer dan 35 jaar gitaar en heb in mijn jonge jaren altijd in een band of meerdere bandjes gespeeld. Zo heb ik op menigeen podium gestaan, en ken de klappen van de zweep wel zo’n beetje. Ik hoop wat van die ervaring en kennis op deze website over te kunnen brengen, en heb daarom gekozen om via blogs en reviews het een en ander op deze website met jullie te delen. Mocht je me ergens mee willen corrigeren, of suggesties hebben, mag je altijd reageren op het bericht of mij een bericht sturen via de contactpagina!

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *