Beste akoestische gitaar voor beginners? Mijn 10 beste tips!

Ben je een beginner op zoek naar de beste akoestische gitaar om mee te beginnen? Dan ben je op de juiste plek! In dit blog deel ik mijn 10 beste tips om je te helpen bij het kiezen van de perfecte gitaar voor jou. Of je nu van plan bent om een akoestische gitaar te kopen in een fysieke winkel of online, deze tips zullen je zeker op weg helpen. Dus, laten we meteen beginnen!

Of als je niet alles wilt lezen, dan is hier mijn lijst voor de 10 beste akoestische gitaren voor beginners op een rij:

Yamaha FG800M
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Fender CD-60S
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Epiphone Songmaker DR-100
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Seagull S6
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Taylor academy 10e

Thomann heeft van 1 november 2023 tot 15 januari 2024 een mooie ACTIE lopen. Wanneer je een Taylor gitaar koopt, krijg je een Baby Taylor of GS Mini kosteloos er bij.

Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 5 november 2023 – 14:01

Martin LX1E
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Ibanez AW54CE Artwood Open Pore Natural
Bekijk laagste prijs
gear4music.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Cordoba C3M
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:10


Gretsch G9500 Jim Dandy
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:10

1. Waarom een akoestische gitaar kopen?

Als beginner is het zeer interessant om een akoestische gitaar te kopen. Ikzelf kan het niet vaak genoeg zeggen, gitaar leren spelen op een akoestische gitaar is het beste wat je kan doen. Zelf ben ik ook ooit ook op een akoestische gitaar begonnen, en heb er nooit spijt van gehad. Je eerste akkoorden leren op een akoestische gitaar, en de mooie klank van een akoestische gitaar beluisteren.

Akoestische western gitaar
Een akoestische gitaar misstaat niet in een woonkamer

1.1 De charme van een akoestische gitaar

Een akoestische gitaar heeft een unieke charme die veel mensen aanspreekt. Het geluid dat uit een akoestische gitaar komt, is warm en vol. Het kan een gevoel van nostalgie en romantiek oproepen. Het is alsof je teruggaat naar de basis van muziek maken, zonder al te veel technische snufjes. Het geluid wordt puur en direct geproduceerd, wat een speciale sfeer creëert. Daarnaast is het ook gewoon leuk om een akoestische gitaar te bespelen. Het voelt natuurlijk en intiem aan, alsof je een persoonlijk gesprek voert met het instrument.

Het is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en je eigen muziek te maken. Dus als je houdt van de charme en de eenvoud van akoestische muziek, dan is een akoestische gitaar zeker iets voor jou.

1.2 De veelzijdigheid van een akoestische gitaar

Een akoestische gitaar is ook ontzettend veelzijdig. Je kunt er verschillende muziekstijlen op spelen, van pop en rock tot folk en country. Het geluid van een akoestische gitaar past bijna overal bij en kan gemakkelijk worden aangepast aan jouw speelstijl en voorkeuren. Of je nu rustige ballads wilt spelen of juist stevige riffs, een akoestische gitaar kan het allemaal aan.

Daarnaast kun je een akoestische gitaar ook gebruiken om te zingen. Het is een geweldig instrument om jezelf te begeleiden tijdens het zingen, en het kan je optredens een extra dimensie geven. Kortom, met een akoestische gitaar kun je alle kanten op en kun je je muzikale horizon verbreden.

2. Waar moet je op letten bij het kopen van jouw beste akoestische gitaar?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder lees je welke.

2.1 Het formaat van de gitaar

Bij het kopen van een akoestische gitaar is het formaat een belangrijke factor om rekening mee te houden. Gitaarformaten variëren van kleinere modellen, zoals 3/4 en 1/2 formaat, tot standaardformaat en jumbo-formaat. Het is belangrijk om een gitaar te kiezen die comfortabel aanvoelt en past bij de grootte van je lichaam.

Gitaar maat bepalen

Als beginner is het vaak verstandig om te beginnen met een standaardformaat gitaar, omdat deze over het algemeen het meest gangbaar en makkelijk te bespelen zijn. Het formaat van de gitaar heeft invloed op de speelbaarheid en het geluid van het instrument. Een te grote gitaar kan ongemakkelijk zijn om vast te houden en te bespelen, terwijl een te kleine gitaar mogelijk niet het gewenste geluid produceert.

2.2 De klank en resonantie van de beste akoestische gitaar

De klank en resonantie van een akoestische gitaar zijn essentiële aspecten om op te letten bij het kopen ervan. Elke gitaar heeft een uniek geluid en het is belangrijk om een gitaar te kiezen die bij jouw smaak en speelstijl past. Luister goed naar het geluid van de gitaar en bepaal of het warm en vol klinkt, of juist helder en sprankelend. Het is ook belangrijk om te letten op de resonantie van de gitaar, oftewel hoe lang de klank doorklinkt. Een goede resonantie zorgt voor een rijkere en vollere klank.

Om de klank van een gitaar te beoordelen, kun je verschillende akkoorden en melodieën spelen op de gitaar. Let op hoe de klank zich ontwikkelt en hoe lang de tonen doorklinken. Een goede gitaar zal een gebalanceerd geluid hebben, met een mooie mix van lage, midden en hoge tonen. Het geluid moet helder en gedefinieerd zijn, zonder dat het te scherp of schel klinkt.

Naast de klank is het ook belangrijk om te letten op de resonantie van de gitaar. Resonantie verwijst naar hoe lang de klank doorklinkt nadat je een noot hebt gespeeld. Een gitaar met goede resonantie zal een langere sustain hebben, wat betekent dat de tonen langer doorklinken. Dit zorgt voor een voller en rijker geluid. Om de resonantie van een gitaar te testen, kun je een akkoord aanslaan en luisteren naar hoe lang de tonen doorklinken. Een gitaar met goede resonantie zal een langere sustain hebben en de tonen zullen mooi uit elkaar vloeien.

2.3 De bespeelbaarheid van de beste akoestische gitaar

De bespeelbaarheid van een gitaar is een belangrijke factor om op te letten, vooral voor beginners. Het is essentieel dat de hals van de gitaar comfortabel aanvoelt en dat de snaren gemakkelijk te bespelen zijn. De actie van de snaren, oftewel de afstand tussen de snaren en de hals van de gitaar, is ook iets om rekening mee te houden. Een lagere actie zorgt ervoor dat de snaren gemakkelijker in te drukken zijn, wat het spelen voor beginners makkelijker maakt.

Houd de gitaar vast en voel of het comfortabel aanvoelt in je handen en op je schoot. Probeer akkoorden te spelen en voel of je je handen gemakkelijk kunt bewegen over de hals van de gitaar. Het is ook belangrijk om te letten op de afstand tussen de snaren en de hals. Als de snaren te hoog zijn, kan het moeilijk zijn om ze in te drukken, terwijl te lage snaren kunnen leiden tot een zoemend geluid.

Elke gitarist heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om de speelbaarheid van een gitaar. Sommige mensen geven de voorkeur aan een dunnere hals, terwijl anderen liever een dikkere hals hebben. Het is belangrijk om te kiezen wat voor jou het meest comfortabel aanvoelt. Als beginner is het vaak verstandig om te beginnen met een gitaar die gemakkelijk te bespelen is, zodat je je kunt concentreren op het leren van akkoorden en het ontwikkelen van je techniek.

2.4 Het budget

Het is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kopen van een akoestische gitaar. De prijzen van akoestische gitaren kunnen sterk variëren, afhankelijk van het merk, het materiaal en de kwaliteit. Als beginner hoef je niet per se een dure gitaar te kopen. Er zijn veel betaalbare opties beschikbaar die perfect geschikt zijn voor beginners. Het is belangrijk om een budget vast te stellen voordat je gaat winkelen, zodat je niet overweldigd raakt door de vele keuzes.

Onthoud dat een hogere prijs niet altijd betekent dat de gitaar beter is. Het gaat erom dat de gitaar past bij jouw behoeften en speelstijl. Dus stel een budget vast en zoek naar een akoestische gitaar die binnen dat budget past en aan jouw eisen voldoet.

3. De beste akoestische gitaren voor beginners

Als gaat om het kiezen van de beste akoestische gitaar voor beginners, zijn er verschillende opties om uit te kiezen.

Hier zijn enkele van mijn aanbevelingen akoestische gitaren voor beginners, rekening houdende met factoren als betaalbaarheid, speelbaarheid en algemene kwaliteit.

#1 Yamaha FG800M

Yamaha FG800M
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Yamaha staat bekend om zijn uitstekende beginners gitaren, en deze FG800 is geen uitzondering. Een sparren bovenblad, mooie toon en een comfortabele bespeelbaarheid is wat deze akoestische gitaar biedt.

#2 Fender CD-60S

Fender CD-60S
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Ook deze Fender is een populaire keuze voor veel beginners. De gitaar is betaalbaar en biedt een geweldige klank en bespeelbaarheid voor beginners. Het heeft een volle klank en een comfortabele hals.

#3 Epiphone DR-100

Epiphone Songmaker DR-100
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Deze gitaar is perfect voor beginners die op zoek zijn naar een betaalbare optie. Het heeft een warme klank en een comfortabele hals.

#4 Seagull S6

Seagull S6
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Seagull staat bekend om zijn hoogwaardige vakmanschap en geluidskwaliteit. Deze gitaar heeft een rijke en volle klank en is gemakkelijk te bespelen.

De Seagull S6 Original is een dreadnought model staal-snarige akoestische gitaar met een massieve cederhouten top. Het is één van de bestverkochte modellen van Seagull en heeft zelfs enkele prijzen in de wacht weten te slepen. Dit heeft hij te danken aan zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Deze westerngitaar is relatief betaalbaar en biedt daarom beginners de mogelijkheid om het geweldige gevoel en fantastische geluid van een originele Seagull gitaar te ervaren. Dit ge-updatete model is fraai afgewerkt met een hand gepolijste zijdeglans laklaag.

#5 Taylor Academy series 10e

Taylor academy 10e

Thomann heeft van 1 november 2023 tot 15 januari 2024 een mooie ACTIE lopen. Wanneer je een Taylor gitaar koopt, krijg je een Baby Taylor of GS Mini kosteloos er bij.

Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 5 november 2023 – 14:01

Taylor is een ander groot merk dat beroemd is om zijn akoestische gitaren. Deze gitaar wordt geprezen voor zijn ongelooflijk mooie sound, waar Taylor over het algemeen al bekend om staat. Hoge bespeelbaarheid en duidelijke toon en dus ideaal voor beginners.

#6 Martin LX1E Little Martin

Martin LX1E
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Deze gitaar is ideaal voor beginners vanwege zijn compacte formaat en comfortabele speelbaarheid. De gitaar heeft een heldere klank en is gemakkelijk te versterken.

De Martin LX1E Little Martin is een elektroakoestische gitaar met een stevige sitka-sparren top, een mahoniehouten zij- en achterkant en een warme satijnen finish. Ondanks het feit dat dit Martin’s kleinste gitaar is, is de LX1E erg groot op het gebied van klank, kwaliteit en veelzijdigheid. Het formaat maakt dit gitaar ideaal voor reizen, om mee te oefenen of voor een avondje bij het kampvuur. De Martin LX1E is uitgerust met de Fishman Sonitone, een subtiele voorversterker in het klankgat met volume- en toonregelaars voor het tweaken van uw versterkt geluid.

#7 Ibanez AW54

Ibanez AW54CE Artwood Open Pore Natural
Bekijk laagste prijs
gear4music.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Deze gitaar heeft een geweldige klank en speelbaarheid voor een betaalbare prijs. Deze gitaar heeft een warme en volle klank en is perfect voor beginners.

#8 Cordoba C3M

Cordoba C3M
Bekijk laagste prijs
bax-shop.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:10

Misschien ben je als beginner wel op zoek naar een klassieke gitaar. Deze gitaar heeft nylon snaren, hetgeen zeker in het begin wel eens fijner voor je vingers kan zijn.

Cordoba is een bekend merk voor klassieke gitaren, en ook deze Cordoba C3M biedt een massief cederhout bovenblad in combinatie met de mahonie body. Hierdoor heeft deze gitaar een warme volle klank. Een gitaar waarbij je als klassieke gitaarliefhebber jaren mee vooruit kan.

#9 Takamine GD20-NS

Deze gitaar heeft een prachtig uiterlijk en biedt een warme en gebalanceerde klank. Het is gemakkelijk te bespelen en perfect voor beginners.

Takamine is een naam die garant staat voor een uitstekend geluid en een onberispelijke afwerking. Ook deze uiterst betaalbare GD20-NS levert je de kwaliteit die we van Takamine gewend zijn. 

De ‘D’ in de typeomschrijving van de GD20-NS staat voor ‘dreadnought’. Met veel bas en volume te over is het dreadnought model één van de meest populaire body-stijlen voor akoestische westerngitaren. Het geluid van deze Takamine is warm en gedetailleerd en leent zich voor een breed scala aan muziekstijlen.

#10 Gretsch G9500 Jim Dandy

Gretsch G9500 Jim Dandy
Bekijk laagste prijs
thomann.de
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:10

De Gretsch G9500 is een zeer betaalbare gitaar voor dit bekende merk. Wanneer je voor vintage look en “feel” bent, is deze gitaar zeker wat voor jou. Perfect voor beginners die geïnteresseerd zijn in blues en folk.

Heb je kleine handen, kijk dan ook hier eens!

4. Hoe kun je een akoestische gitaar versterken?

Elektronica op een akoestische gitaar
Elektronica op een akoestische gitaar

4.1 Akoestische gitaarversterkers

Akoestische gitaarversterkers zijn speciaal ontworpen om het geluid van een akoestische gitaar te versterken. Ze zorgen ervoor dat het geluid van de gitaar luider en duidelijker wordt, zodat het beter hoorbaar is tijdens optredens of opnames. Er zijn verschillende soorten akoestische gitaarversterkers beschikbaar, dus het is belangrijk om er een te kiezen die past bij jouw behoeften en speelstijl.

Een populaire optie is een combo-versterker, die zowel een versterker als luidsprekers bevat. Deze zijn meestal draagbaar en gemakkelijk te gebruiken. Een andere optie is een versterkerkop en luidsprekerkast, waarbij de versterkerkop het signaal versterkt en de luidsprekerkast het geluid produceert. Deze optie biedt vaak meer vermogen en flexibiliteit, maar kan ook duurder en minder draagbaar zijn.

Bij het kiezen van een akoestische gitaarversterker is het belangrijk om te letten op het vermogen en de geluidskwaliteit. Het vermogen bepaalt hoe luid de versterker kan worden, terwijl de geluidskwaliteit bepaalt hoe helder en gebalanceerd het geluid is. Het is ook belangrijk om te letten op de ingebouwde functies, zoals een equalizer en effecten, die je kunt gebruiken om het geluid naar jouw smaak aan te passen.

Het is ook verstandig om te letten op de draagbaarheid en duurzaamheid van de versterker. Als je van plan bent om veel te reizen of op te treden, is het handig om een versterker te kiezen die gemakkelijk te vervoeren is en tegen een stootje kan. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de aansluitingsmogelijkheden van de versterker, zodat je hem kunt gebruiken met andere apparatuur, zoals microfoons of mengpanelen.

4.2 Externe microfoons

Externe microfoons kunnen een geweldige toevoeging zijn aan je akoestische gitaar setup. Ze bieden de mogelijkheid om het geluid van je gitaar op te nemen of te versterken zonder dat je een gitaarversterker nodig hebt. Er zijn verschillende soorten externe microfoons beschikbaar die geschikt zijn voor akoestische gitaren.

Een populaire keuze is een clip-on microfoon die je op de klankkast van je gitaar kunt bevestigen. Deze microfoons pikken het geluid op dat direct uit de gitaar komt en zorgen voor een heldere en natuurlijke klank. Ze zijn gemakkelijk te bevestigen en kunnen worden aangepast om het geluid naar jouw smaak aan te passen.

Een andere optie is een condensatormicrofoon die je voor je gitaar kunt plaatsen. Deze microfoons hebben een groter bereik en kunnen het geluid van je gitaar op een meer gedetailleerde manier vastleggen. Ze worden vaak gebruikt voor opnames of live optredens waarbij een meer professionele geluidskwaliteit vereist is.

Het is belangrijk om te experimenteren met de plaatsing van de microfoon om de beste geluidskwaliteit te bereiken. Probeer de microfoon op verschillende posities te plaatsen en luister naar het resultaat. Soms kan het helpen om de microfoon dichter bij de klankkast te plaatsen voor een voller geluid, terwijl andere keren een iets verder weg geplaatste microfoon een meer gebalanceerd geluid kan opleveren.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de omgevingsgeluiden. Externe microfoons kunnen gevoelig zijn voor achtergrondgeluiden, dus zorg ervoor dat je in een rustige omgeving speelt of overweeg om een microfoon met een richtingsgevoelig patroon te gebruiken om het omgevingsgeluid te verminderen.

Kortom, externe microfoons kunnen een geweldige manier zijn om het geluid van je akoestische gitaar op te nemen of te versterken. Experimenteer met verschillende microfoons en plaatsingsopties om de beste geluidskwaliteit te bereiken en vergeet niet om rekening te houden met omgevingsgeluiden tijdens het opnemen of optreden.

4.3 Gitaar pickups

Gitaar pickups zijn een interessante manier om het geluid van je akoestische gitaar te versterken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kunnen op verschillende manieren op je gitaar worden geïnstalleerd. Een veelvoorkomende soort pickup is de element pickup, die onder de snaren wordt geplaatst en het geluid oppikt door middel van magneten. Deze pickups kunnen worden aangesloten op een versterker of ander audio-apparaat om het geluid van je gitaar te versterken.

Een andere soort pickup is de contactmicrofoon, die op de klankkast van je gitaar wordt bevestigd en het geluid oppikt via trillingen. Deze pickups zijn vaak gevoeliger en kunnen een meer natuurlijk geluid produceren. Er zijn ook combinaties van deze twee soorten pickups beschikbaar, die het beste van beide werelden bieden.

Het installeren van een pickup op je akoestische gitaar kan een leuke manier zijn om je geluid te versterken en je optredens naar een hoger niveau te tillen. Het is echter belangrijk om te weten dat het installeren van een pickup enige kennis en vaardigheid vereist. Het is vaak verstandig om dit te laten doen door een professional, tenzij je zelf ervaring hebt met het installeren van pickups. Een verkeerde installatie kan leiden tot schade aan je gitaar of een slechte geluidskwaliteit.

5. Tips voor het onderhoud van je akoestische gitaar

5.1 Regelmatig stemmen

Het belangrijk om je akoestische gitaar regelmatig te stemmen. Door de spanning op de snaren kan de gitaar na verloop van tijd ontstemd raken. Het is daarom aan te raden om regelmatig de stemming van je gitaar te controleren en indien nodig aan te passen. Dit zorgt ervoor dat je altijd zuiver speelt en voorkomt dat je gitaar onnodig belast wordt. Stemmen kan eenvoudig worden gedaan met behulp van een stemapparaat of een stem-app op je smartphone. Neem de tijd om je gitaar goed te stemmen voordat je gaat spelen, zodat je kunt genieten van een mooi en zuiver geluid.

5.2 Schoonmaken en poetsen

Het is ook belangrijk om je gitaar regelmatig schoon te maken en te poetsen. Stof, vuil en zweet kunnen zich ophopen op de klankkast en de hals van je gitaar, wat kan leiden tot een verminderde klankkwaliteit en zelfs schade aan het hout. Gebruik een zachte doek om je gitaar af te nemen en gebruik eventueel een speciale gitaarpoets om het hout te voeden en te beschermen. Door regelmatig onderhoud te plegen aan je akoestische gitaar, zorg je ervoor dat deze in optimale conditie blijft en dat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Dus neem de tijd om je gitaar goed te verzorgen en te onderhouden, zodat je altijd kunt genieten van een prachtig geluid en een geweldige speelervaring.

5.3 Beschermende hoes of koffer

Een beschermende hoes of koffer is een essentieel accessoire voor je akoestische gitaar. Het beschermt je gitaar tegen krassen, deuken en andere schade tijdens het vervoeren of opbergen. Het is belangrijk om een hoes of koffer te kiezen die goed past bij de grootte en vorm van je gitaar. Een goed passende hoes of koffer zorgt ervoor dat je gitaar stevig op zijn plaats blijft en niet kan bewegen tijdens het transport. Het is ook belangrijk om te letten op de kwaliteit en stevigheid van de hoes of koffer.

Kies een hoes of koffer die gemaakt is van duurzaam materiaal en die goed beschermt tegen stoten en schokken. Een gevoerde hoes of koffer biedt extra bescherming en voorkomt dat je gitaar beschadigd raakt door harde voorwerpen. Zorg er ook voor dat de hoes of koffer waterdicht is, zodat je gitaar beschermd is tegen vocht en regen. Een goede beschermende hoes of koffer is een investering die ervoor zorgt dat je gitaar in goede conditie blijft en dat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Dus zorg ervoor dat je een geschikte hoes of koffer aanschaft en gebruik deze altijd wanneer je je gitaar wilt vervoeren of opbergen.

*Deze pagina bevat affiliate link(s)

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
gear4music.nl
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
thomann.de
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
gear4music.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Verkrijgbaar bij:

gear4music.nl
thomann.de
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
klundertmusic.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:10

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:10

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:10

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
gear4music.nl
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
thomann.de
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
gear4music.nl
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Verkrijgbaar bij:

gear4music.nl
thomann.de
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:11

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
klundertmusic.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:10

Verkrijgbaar bij:

bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:10

Verkrijgbaar bij:

thomann.de
bax-shop.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2024 – 12:10

Nunzio

Mijn naam is Nunzio Napolitano en dit is mijn website waar ik op blog. Ik speel ondertussen al meer dan 35 jaar gitaar en heb in mijn jonge jaren altijd in een band of meerdere bandjes gespeeld. Zo heb ik op menigeen podium gestaan, en ken de klappen van de zweep wel zo’n beetje. Ik hoop wat van die ervaring en kennis op deze website over te kunnen brengen, en heb daarom gekozen om via blogs en reviews het een en ander op deze website met jullie te delen. Mocht je me ergens mee willen corrigeren, of suggesties hebben, mag je altijd reageren op het bericht of mij een bericht sturen via de contactpagina!

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *